用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 8|主題: 12398

6.5m唔肯飲奶,想睇兒科有無好介紹?

複式洋房

國民生產總值:261

我囡6個月健康院磅重得6.38kg
生長線below 10,左手唔係好肯拎野
醫生話要轉介兒科!但排期要半年!
依家飲奶越來越少!每餐100ml都飲唔哂、有時飲30ml.
一日飲五餐!食固又食幾啖就唔食
我已經試過開奶茶、睇中醫都係甘
有無人都好似我bb 咁
應該點肯食多d?或者有無人睇過私家可以有d開胃藥食?

大宅

國民生產總值:1212

回覆樓主:

可以試下糊仔,粥仔~我覺得拎野果到,唔駛太擔心,慢小小,無問題的

翡翠宮

國民生產總值:91926

首先解決到佢食飯問題先,粉面同蛋糕麵包俾佢試下,睇下佢鐘意咩口感嘅嘢

侯爵府

國民生產總值:24061

我都覺得要解決食固問題
試下轉換唔同嘅嘢,唔同口味嘅粥仔,粉面, 糊仔,果蓉等等~

侯爵府

國民生產總值:22407

你或者可以睇下營養師

複式洋房

國民生產總值:167

訓著左餵,會吾會飲多d?

複式洋房

國民生產總值:261

csm0424 發表於 16-10-14 23:03
訓著左餵,會吾會飲多d?

佢訓左更加唔肯食
想訓放個奶咀入就爆喊

大宅

國民生產總值:1407

想生BB熱投

我bb有時要瞓到琳晒至肯飲奶。

複式洋房

國民生產總值:182

試下食生果蓉,我個仔時常唔食野但次次比生果蓉都搶住食曬,生果甜甜地佢地好like. 或者試下加少少生果蓉落糊仔到

水晶宮

國民生產總值:61676

BB冇胃口,真系讓家長好擔心。你多數喂BB食邊D固體。話姐多D嘗試。燉肉汁,去煲粥,會有營養D.

別墅

國民生產總值:569

我成日覺得排咁耐先有得睇即係其實問題唔係好嚴重啦,慢慢食固食好D,半年後都一歲可以食大人野喇仲洗鬼睇咩,唔洗太擔心啦

複式洋房

國民生產總值:168

回覆樓主:

係咪要出牙仔先冇胃口

大宅

國民生產總值:3171

mimi_yau 發表於 16-10-14 00:25
我囡6個月健康院磅重得6.38kg
生長線below 10,左手唔係好肯拎野
醫生話要轉介兒科!但排期要半年!

之前我見有BK JM話萬0有支小兒開胃野(放開奶茶附近),好似橙味。不過一停又可能會食少番
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎