用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

美容扮靚 今日: 192|主題: 112431

好用洗頭水

大宅

國民生產總值:2433

大家有冇洗頭水推薦?我頭改好「鞋」想洗完順d

王國熱話
^0^相聚一刻談天室Part29^0^
佛理及靈異事同夢境既朋友請入黎,一齊講...
有冇美劇推介?
牛棚吹水站~離開這一刻感覺不會忘記~part12...

大宅

國民生產總值:3765

iamchanpl 發表於 16-10-14 00:48
大家有冇洗頭水推薦?我頭改好「鞋」想洗完順d
日本,馬油洗頭水,洗完頭髮好滑

複式洋房

國民生產總值:174

細姐姐 發表於 16-10-14 09:13

之前做過D天然焗油療程,都last都2個月左右,不過後來懶又無去keep住做我其他時候盡量用無咁多泡既洗頭水(會無咁乾),洗完頭髮尾用少少油,過一排髮質好似改善左~

男爵府

國民生產總值:6389

kerastase 幾好,
不過都幾貴

大宅

green_bunbun 發表於 16-10-14 12:20
之前做過D天然焗油療程,都last都2個月左右,不過後來懶又無去keep住做我其他時候盡量用無咁多泡 ...

邊度有得做 可介紹嗎

大宅

細姐姐 發表於 16-10-14 09:13

個味得唔得

複式洋房

iamchanpl 發表於 16-10-14 13:27
邊度有得做 可介紹嗎

係尖沙咀的,療程叫焗油直髮,我搵下間野叫mud再覆妳~係咪而家BK唔鍾意我地講店名或者產品名架?我見係其他post度人地話開名recommend 野既人就係打手wor 以前好似無咁敏感haha~如果係咁我就PM妳喇

大宅

green_bunbun 發表於 16-10-14 14:15
係尖沙咀的,療程叫焗油直髮,我搵下間野叫mud再覆妳~係咪而家BK唔鍾意我地講店名或者產品名架?我見係其 ...

你PM我啦

複式洋房

國民生產總值:399

green_bunbun 發表於 16-10-14 14:15
係尖沙咀的,療程叫焗油直髮,我搵下間野叫mud再覆妳~係咪而家BK唔鍾意我地講店名或者產品名架?我見係其 ...

可以pm埋我嗎?謝謝

大宅

國民生產總值:3765

iamchanpl 發表於 16-10-14 13:28
個味得唔得
其實冇乜味㗎
日本温泉酒店,好多都用呢隻洗頭水,洗完頭髮好滑

大宅

細姐姐 發表於 16-10-14 15:37
其實冇乜味㗎
日本温泉酒店,好多都用呢隻洗頭水,洗完頭髮好滑

邊度有得買

洋房

國民生產總值:67

係度想同大家分享一下選擇洗頭水問題,好似樓主覺得頭髮好“鞋”,想搵順滑好用嘅洗頭水。
要明白頭髮本身不會出油,覺得干燥是因為頭髮長出來之后沒有好好護理,經過紫外線;氧化或電染后使蛋白質流失,毛鱗片受損,所以才會覺得干桿。
要明白我們選擇洗頭水,是根據自身頭皮的中性,干性,油性去選擇合適的洗頭水,不是根據頭髮性質,如覺得頭髮不順滑,應該使用護髮素,嚴重者就需要treatment如焗油去處理,不應該是用洗頭水去幫助解決這個問題。

crystalwesley    發表於 16-10-15 21:24

男爵府

國民生產總值:9976

Aveda ,Phyto

複式洋房

sukisyo 發表於 16-10-14 14:59
可以pm埋我嗎?謝謝

好啊

大宅

國民生產總值:2285

PM埋我, tks

伯爵府

國民生產總值:17456

green_bunbun 發表於 16-10-14 12:20
之前做過D天然焗油療程,都last都2個月左右,不過後來懶又無去keep住做我其他時候盡量用無咁多泡 ...
Pla pm. Thx

複式洋房

meilee329 發表於 16-10-15 15:45
PM埋我, tks

複式洋房

國民生產總值:160

近期轉洗頭水。買左潘婷,超滑,連護髮素都慳番唔洗用百佳買$60咋,你可以試下!我妹同你有一樣煩惱,但佢試完都話好正

洋房

國民生產總值:67

llc040023c 發表於 16-10-16 10:59
近期轉洗頭水。買左潘婷,超滑,連護髮素都慳番唔洗用百佳買$60咋,你可以試下!我妹同你有一樣煩 ...
給你個忠告,這洗頭水洗頭髮水了,不要接觸頭皮,大家都明白護髮素不可接觸頭皮,這洗頭水連護髮素都唔需要落,可想而知添加了什麼,洗頭必須清洗頭皮(因為頭皮也有分泌物及油脂),如果長時間將護髮成份嘅添加劑接觸頭皮,會使毛囊堵塞,亦都是脫髮嘅元兇,認不認同閣下自便了。

大宅

國民生產總值:1277

每次用完洗頭水一定會用護髮素, 一次半次可能唔會見到咩效果, 但長期KEEP住呢個習慣頭髮定有會改善
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎