用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

夫婦情感 今日: 58|主題: 36707

點做先好?  

洋房

國民生產總值:85

是咁的,我同我老婆一齊左幾年,佢本身有個仔既,再同我生左個女,
咁生左女後佢話要照顧個女,返唔到工,咁我都覺無咩問題,我養得起,但發生左好多事,家務唔做屋又唔執,要我放工後返黎洗衫,飯又唔煮,一日三餐外賣飯,
我發現個女5歲啦,但點解從未見過佢著校服,好似無返學咁,
加上呢幾年佢用唔用借口,借左60萬黎比佢家人還錢,我都係同財務借返黎比佢交比佢家人還,但咁耐佢屋企人一毫子都無還返比我,
最過份有次財務打黎,話我申請左10萬,同我對資料,重要係我媽做擔保人,我呆左,之後財務果位姐姐叫我小心,因為資料好齊,係同屋既人先做到。
重有佢用電腦偷上我財務個ac借左幾萬,呃我話佢fd過錢比佢,佢無中銀,所以入落我度,叫我幫佢攞出黎,財仔打黎追我還錢我先發現。
錢銀外重有,性果方面,一個月一次都無,次次問佢,都話累,但晚上又唔訓,打機打通頂,成年都係咁………
搞到我對佢真係好失望
同佢講左分開啦,佢又話要自殺,
又話對我對得住天地良心
為左我放棄晒佢D男性朋友,但我發現佢打機識左幾個鬼佬,又send自拍照,沖涼相比人睇,又視像。
而加日日係度玩自殺,要求我愛佢,唔好丢底佢地,話我一走就同仔女齊齊死,要我內疚一世………
到左而加佢都重係不停講大話,因為我問過佢屋企人,佢跟本從來無攞過錢返去幫佢地,同時佢同我講屋企有事要錢果D全部都係假既,叫我點再信佢,點再愛佢…
但我又唔想佢死,點講都係愛過一場丫……

王國熱話
一些有趣圖片分享
神秘面紗下的美
唯美下的生活趣味
[轉貼] 地鐵出口旁貼的廣告

大宅

國民生產總值:4958

動物勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆:點做先好?

你個女有冇返學,你點解會唔知?
錢銀方面,問下60萬幾時還?
你話你就黎冇錢還,等比人砍!
其他我冇意見,幫推!

洋房

回覆 chitosefung 的帖子

我為還錢日夜兩份工,無機會見個女有無返學,但校服都無件,問佢又話有返,錢我有追過,佢話佢屋企人還左D,但攞黎交左其他野既錢,交乜又答唔出

大宅

國民生產總值:1154

唉,叫你借錢你又借,仲要比老婆扮你借到,你都有責任,無錢就唔好借啦,借財仔死緊,女既又唔成熟,你又倍佢癲,害咗個小朋友,你快d搵婚姻輔導,大家坐低傾下,雖然你老婆好過分,佢唔做家務唔煮飯迷請鐘點或者工人囉,你錢唔好再借,慢慢一齊還囉,無辦法,你自己拎黎衰

複式洋房

國民生產總值:436

Nhphy 發表於 16-10-14 00:51
是咁的,我同我老婆一齊左幾年,佢本身有個仔既,再同我生左個女,
咁生左女後佢話要照顧個女,返唔到工, ...

系吾系大陸女人

大宅

其實你老婆應該有野隱瞞你,要咁多錢做乜,咁多藉口,佢係迷有吸毒習慣?小朋友點會無校服返學,你係迷應該睇緊d

大宅

咁你老婆好癲下,玩自殺唔好拉埋d 小朋友。首先你改曬所有財務方面d password , 同埋唔好比佢再用你屋企人d 資料借財仔。大拿拿60萬,點可能還得清。你同佢攤牌,列晒所有欠債出黎,話你已經冇能力還,睇下佢點先。希望其他人比到更好意見你。

洋房

香港人黎,
點會慢慢一齊還,問過佢,死都話要照顧小朋友返唔到工,我話比雙方屋企人睇住,佢又呢又路,總知就死都唔返工,
而加咁大條數,重邊有錢請鐘點工人……

大宅

Nhphy 發表於 16-10-14 01:20
香港人黎,
點會慢慢一齊還,問過佢,死都話要照顧小朋友返唔到工,我話比雙方屋企人睇住,佢又呢又路,總 ...
無眼睇,明知老婆唔返工,明知還唔到仲借財仔,依家你地害咗個小朋友,逼你老婆返工囉,唔返工迷離婚囉

大宅

國民生產總值:1581

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 2015xmas 畀面勳章

回覆樓主:

離婚都唔好比你老婆養仔女,睇你老婆都唔係好人嚟。。。
羊年行大運!

民房

國民生產總值:9

取到呢啲老婆真係要。。諗清楚繼續係咁定分開

洋房

而加就係話分開就要生要死,重要同人講我外面有第二個,
佢個fd同我講,如果我就咁走左去,,佢一定死比我睇 ,
到時一定千夫所指

大宅

你放心啦,成日話要死嘅人,先係最怕死同唔會去死。你見有d 人話跳樓,擾攘半日都未跳果d 就知。你記得走都帶埋對仔女走,跟你老婆佢地實冇運行。

洋房

比你咁講一講………又好似係,佢攞刀介手,次次都係我返屋企時先介,跳樓,又係,食藥同吊頸都係我面前做,我返工時間佢又唔會做………但唔怕一萬最怕萬一真係出事,我內心點都唔好過

大宅

國民生產總值:3190

回覆樓主:

個十萬有冇借(你媽媽擔保個條數)?

洋房

回覆 汽水餅 的帖子

無借到,因為財務果邊打比我試電話時,佢又同時不停打黎,我覺得奇怪,轉線過去聽,先知呢件事,立刻話唔借,係比人渡用資料

子爵府

國民生產總值:14758

ProAbsorb勳章 動物勳章 樂桃猴年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Nhphy 發表於 16-10-14 00:51
咁生左女後佢話要照顧個女,返唔到工, ...

先安排好仔女既事,例如搵晚或搵日,搵人幫手睇住先,再同你老婆講清楚,d錢佢到底攞左去邊,仲有咩隱瞞你,黎緊想點。如果唔坦白就算,快d同佢分開好過,個女開始大,遲早比佢害死。佢要死就報警,等差人上黎搞,跟住住要求社署跟進,搞離婚,搞清d關係,同時再入稟民事追討嗰幾廿萬。呢d人要死一早就死左,每個人要死都要對自己負責,命係自己唔係人地。

大宅

國民生產總值:1666

Nhphy 發表於 16-10-14 02:19

比你咁講一講………又好似係,佢攞刀介手,次次都係我返屋企時先介,跳樓,又係 ...

真正要死嘅人係吾會通知親朋的,你老婆咁大使又吾做野,㸃頂

洋房

回覆 kandyb 的帖子

試過啦,有問佢,都係堅持比佢家人還錢,重話係幫佢家人,問我乜幫屋企人都有錯咩………社工搵佢,佢唔理唔見唔聽電話,捉佢去睇醫生死都唔去

大宅

國民生產總值:1666

Nhphy 發表於 16-10-14 03:05
回覆 汽水餅 的帖子

無借到,因為財務果邊打比我試電話時,佢又同時不停打黎,我覺得奇怪,轉線過去聽,先 ...

比人盗用資料就報警啦…
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎