用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4538|主題: 870093

現在先plan聖誕外遊,是否太遲?  

大宅

國民生產總值:3143

第一次一家老老嫰嫰外遊,目標想近近地,今個聖誕假,有好提議嗎?book機票酒店是否太遲?一行6人,二老,二大,二小(一小學、一2yr),想過澳門,2日1夜自由行,好嗎?還是有更好選擇?
有咩要注意?有冇咩陷阱要避免?
對不起,無經驗,請指教!

男爵府

國民生產總值:9932

bblook2 發表於 16-10-14 01:46
第一次一家老老嫰嫰外遊,目標想近近地,今個聖誕假,有好提議嗎?book機票酒店是否太遲?一行6人,二老,二 ...

去澳門不如去台灣, 有心不會遲, 包車玩, 舒服

伯爵府

國民生產總值:18590

動物勳章 2016夢想成真 2015xmas 畀面勳章

唔遲 前排8月尾去 我8月頭先買飛BOOK酒店 一樣搞掂

複式洋房

國民生產總值:256

近近地去台灣,日本,韓國 機票酒店易買,行程都容易PLAN

翡翠宮

國民生產總值:79208

最緊要你地有幾多日假.... 老人家同大人想去邊度.

大宅

bosch 發表於 16-10-14 04:44
最緊要你地有幾多日假.... 老人家同大人想去邊度.
其實是我先生提出外遊,結婚咁多年都冇,本身同先生影結婚相係台北,我明先生想法是趁兩老還健康能動帶他們旅行,他的想法我好支持,但所有野交哂俾我,我又唔識,試過一家渡假村日營,兩老都有少少微言話辛苦,已經躲在康樂室,唉!所以我想近近地又短時間試下先,畢竟我仲要照顧兩個小孩,最小的不到2歲,外遊不適我也很有壓力。其次,我也沒細問先生有多少BUDGET,我是HOUSEWIFE,都想精打細算,同時留個好回憶給家人,咁先有下次長D遠D或更難忘的旅行。

大宅

kwankwan717 發表於 16-10-14 02:15
唔遲 前排8月尾去 我8月頭先買飛BOOK酒店 一樣搞掂
請問PLAN旅行的途徑是經網上或是旅行社?

大宅

國民生產總值:2457

bblook2 發表於 16-10-14 08:57
其實是我先生提出外遊,結婚咁多年都冇,本身同先生影結婚相係台北,我明先生想法是趁兩老還健康能動帶他們 ...

如果2個老人家咁難服侍,強烈建議你跟團,唔好自己plan

琥珀宮

國民生產總值:182940

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

引用:Quote:bosch 發表於 16-10-14 04:44 最緊要

原帖由 bblook2 於 16-10-14 發表
其實是我先生提出外遊,結婚咁多年都冇,本身同先生影結婚相係台北,我明先生想法是趁兩老還健康能動帶他們 ...
跟團...

琥珀宮

國民生產總值:182940

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

引用:Quote:bblook2 發表於 16-10-14 08:57 其實

原帖由 haileykiu 於 16-10-14 發表
如果2個老人家咁難服侍,強烈建議你跟團,唔好自己plan
強強烈 x 2

加上樓主少出門

水晶宮

國民生產總值:60848

大廚勳章

珠海長隆
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

國民生產總值:3082

回覆:現在先plan聖誕外遊,是否太遲

你去各大forum旅遊版睇,取下經啦~

男爵府

國民生產總值:5876

bblook2 發表於 16-10-14 01:46
第一次一家老老嫰嫰外遊,目標想近近地,今個聖誕假,有好提議嗎?book機票酒店是否太遲?一行6人,二老,二 ...
有錢唔怕遲,實可以出發
不過你冇試過自由行,老人家又咁怕累咁,最好都係跟團,全程上車落車,唔駛等車OR點行
我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

男爵府

國民生產總值:8451

唔會,有錢就唔係問題

子爵府

國民生產總值:10204

旅行團

珍珠宮

國民生產總值:32567

回覆樓主:

去澳門過夜住酒店錢我情願去台灣泰國好過

彩鑽殿

國民生產總值:802846

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

近近地的話, 唔難PLAN呀

版主

國民生產總值:97348

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔遲,我舊年12月頭至book
竟然坐長榮去台北連稅都係12xx(21/12去25/12返,想踩正紅日就已經好貴)

子爵府

國民生產總值:10500

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2015xmas 畀面勳章

都唔算遲, 只係酒店機票會貴D

珍珠宮

國民生產總值:44304

有乜話遲唔遲??!! MONEY之嘛...
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎