用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 55|主題: 117445

[日本] 暑假飛大阪會否有啲機票promote

大宅

國民生產總值:1349

想知2017暑假八月尾去大阪,往年會否有航空公司做promote?剛坐過印航唔錯,真想佢暑假都有得平

王國熱話
多一個用途 ^~^
cc 牛皮
My new CC
H最新色耳環,好靚啊

別墅

國民生產總值:913

ILLUMA Inspired by Nature勳章

回覆樓主:

我都想知

別墅

國民生產總值:600

比個參巧資料你,今年2月尾時印航做過大阪回程特價,最重要喺暑假都有得減,當時買了8月頭回程$8xx/人

wcpcelia    發表於 16-10-18 14:43

大宅

Ling33 發表於 16-10-14 16:41
比個參巧資料你,今年2月尾時印航做過大阪回程特價,最重要喺暑假都有得減,當時買了8月頭回程$8xx/人
...

但冇來回程?

大宅

國民生產總值:3069

...

咁去程幾多錢?

大宅

...

那麼當時你去程訂邊間
那麼你酒店幾時訂?二月先訂?會否好貴,我現在係apps睇啲酒店,價錢算不太貴,如果有機票平就好

別墅

國民生產總值:600

happyma16 發表於 16-10-14 17:58
那麼當時你去程訂邊間
那麼你酒店幾時訂?二月先訂?會否好貴,我現在係apps睇啲酒店,價錢算不太貴,如果 ...

當時印航沒有去程特價,所以買咗HK Express,我地3大1小,大阪酒店家庭房好貴啊,於是3月時第一次喺Airbnb book 咗一間難波民宿,$8000 六晚

男爵府

國民生產總值:5565

happyma16 發表於 16-10-14 02:11
想知2017暑假八月尾去大阪,往年會否有航空公司做promote?剛坐過印航唔錯,真想佢暑假都有得平
...

今年7月29日 HKE 做過8月27-29日出發 $78單程。
我是去10月中買 Jetstar 7月13日 去程 $288,12月3日買 印航 7月19日 回程 15400円包税。

大宅

Gloriasogashiwa 發表於 16-10-14 23:47
今年7月29日 HKE 做過8月27-29日出發 $78單程。
我是去10月中買 Jetstar 7月13日 去程 $288,12月3日買 ...

但隔咁耐,唔怕買唔到回租

大宅

回覆樓主:

同埋廉航怕唔怕delay勁

男爵府

happyma16 發表於 16-10-15 09:58
但隔咁耐,唔怕買唔到回租

我本來想等 peach 出價先買,又不停留意其它airlines, 但等咗個半月有d驚,見印航$800唔使全包就買了。

男爵府

happyma16 發表於 16-10-15 09:59
同埋廉航怕唔怕delay勁

其實廉航更準時

大宅

Gloriasogashiwa 發表於 16-10-15 12:27
其實廉航更準時

真係?

男爵府

happyma16 發表於 16-10-17 12:28
真係?

廉航泊位是以小時計,通常班機落完客半小時内即上番回程客。例如HKE準時為58.3% (如冇記住)。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎