用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 26|主題: 236377

仲有兩個星期就照結構好擔心

洋房

國民生產總值:60

唉,真係好擔心,每次去產檢都好似過五關斬六將咁。
自從9週果次因為甲型流感入左ICU一個星期之後我就驚到依家,果時個個都叫我唔好要個BB,不過我最後都係決定留低先,如果真係照到有咩事先再算。

好好睬地兩次產檢都冇話有咩大問題,唐氐綜合症檢測都過到關,但跟住落黎就要照結構啦。

同肚入邊個BB已經好似有左感情咁,如果真係照到有咩事真係唔知點算好,我21週照結構,24週多D先再返醫院覆診,如果真係大吉利是有D咩事我應該可以點樣做?係唔係要即時聯絡醫院?因為好似過左24週就唔可以合法終止懷孕。

ANYWAY,希望大步欖過啦~

別墅

國民生產總值:813

回覆樓主:

你有無起出面再book私家?你擔心咁耐其實仲有好多關要過,到阿b出左又大驚佢頭暈身慶,你一定要放鬆心情呀

洋房

國民生產總值:77

lily123094 發表於 16-10-14 03:06
唉,真係好擔心,每次去產檢都好似過五關斬六將咁。
自從9週果次因為甲型流感入左ICU一個星期之後我就驚到 ...

如果touch wood照到有事醫生就會寫紙比你咖啦,吾使等到24週。不過吾好過份擔心,反而會影響bb,記住bb其實同你一齊努力緊

大宅

國民生產總值:2977

千祈唔好亂聽人講唔要呀, 有咩事都要問左醫生意見先, 唔到最後都唔好放棄, 我好明白你既心情啊, 每次檢查前都會好緊張, 過左一關又一關, 有咩事/突然好唔舒服, 就即去急症, 見左醫生先算。我果日都係突然流啡水, 即去睇急症照肚。 你要加油啊媽媽, 祝媽B健康

別墅

國民生產總值:562

過到關即係無事!媽媽加油!

子爵府

國民生產總值:10402

加油

洋房

國民生產總值:60

多謝晒咁多位媽咪呀,我會比D信心BB架啦..希望可以同佢一齊加油見到佢健康出世啦

複式洋房

國民生產總值:192

我係下星期一都照結構喇... 我都好緊張, 因為孖胎! 有個胎動唔明顯, 晚晚我都聽佢地心跳先安落! 尋晚搖極佢都聽唔到佢心跳, 剩係聽到佢郁來郁去, 我都好擔心! 今晚再返去聽過~
真係關關難過關關過~

大宅

國民生產總值:1839

回覆 louielcy 的帖子

關關難過關關過...好有同感!!!!生BB真係有好多關要過

第一次產檢驚照唔到, 無心跳, 無生長
醫院驗血, 琴日姑娘打黎懷疑我有隱性地貧, 要老公去驗血
而家只希望到11月28號都唔好收到醫院電話

大宅

國民生產總值:1839

回覆 lily123094 的帖子

希望你一切順利~~~

複式洋房

國民生產總值:192

lukabango 發表於 16-10-19 11:26
回覆 louielcy 的帖子

關關難過關關過...好有同感!!!!生BB真係有好多關要過
尋晚終於聽到個衰豬心跳... 我話嚇死媽媽喇~ 佢就郁來郁去同我SAY SORRY哈哈~ 好過癮!

別墅

國民生產總值:509

加油,要信BB~佢同媽媽一樣堅強的!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎