用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 28|主題: 23577

返工後阿B唔肯埋身

複式洋房

國民生產總值:373

返咗工唔夠兩星期,阿B好似唔記得點埋身吸啜,一埋身就爆喊,仲要親工人多啲,攪到我好垂喪。奶粉又唔喜歡飲,工人姐姐話飲咗一半人奶就唔肯飲奶粉,我只可以泵俾佢,但返工後越泵越少,剛剛又黎M,奶量急跌,可以點樣?

翡翠宮

國民生產總值:91874

飲住奶粉先喇,平時一定要陪小朋友玩多D

男爵府

國民生產總值:7842

妳BB幾大啊?咁快就識得認人~
BB少埋身自然就會越泵越少,好快收奶架!點都要適應食奶粉。

水晶宮

國民生產總值:54754

多D試下,可能隻係埋身少佐,就唔習慣

大宅

國民生產總值:1110

等佢餓少少再埋身得嗎?

複式洋房

國民生產總值:373

RubyYu07 發表於 16-10-14 15:15
妳BB幾大啊?咁快就識得認人~
BB少埋身自然就會越泵越少,好快收奶架!點都要適應食奶粉。
...

兩個月大,但體重及身長在生長線75,又勁多頭髮,感覺特別大粒。佢對照顧佢既工人姐姐、婆婆特別有反應。
我放工抱佢,好多時一開始就爆喊,要warm up 一陣先ok.
張相一個半月影

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

國民生產總值:23849

少佐埋身
奶量就會少
或者試下奶粉囖~

男爵府

國民生產總值:7842

kisam3 發表於 16-10-15 18:01
兩個月大,但體重及身長在生長線75,又勁多頭髮,感覺特別大粒。佢對照顧佢既工人姐姐、婆婆特別有反應。
...

個幾月睇落好老積啊,哈哈,好似三個月咁。

水晶宮

國民生產總值:61436

你可以飲多D湯水,密密泵都會keep住人奶。BB系咁,邊個湊多D,就親邊個多D.

大宅

國民生產總值:1596

少接觸左係會陌生,keep住有奶就要多泵奶同飲多d湯水

洋房

國民生產總值:78

kisam3 發表於 16-10-15 18:01
...

好可愛,好大個咁
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎