自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

Letitgo 發表於 16-10-14 07:50
人家講客氣說話別太上心
我都成日俾人叫靚女

心水清

大宅

回覆:成日俾人以為自己仲係廿幾歲

我個樣好細個又細粒,但已經3張幾。。有時帶阿b出街,都試過比人問我係咪未婚媽媽,又試過比人話我好似岩岩畢業咁,都唔知好嬲定好笑

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

MSWONG1001 發表於 16-10-14 07:37
從來唔覺得自己個樣特別後生,但喺工作上遇到新同事/新客,總係以為自己二十幾嵗,其實好尷尬,因為已經過 ...

有哦!但唔覺無奈

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

引用:望落後生幾好吖

原帖由 milktealai 於 16-10-14 發表
望落後生幾好吖
你望落都好後生。似剛剛高中畢業

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

侯爵府

樓主有圖有真相wor。
同事啲客梗係話你似岩岩畢業後生啦,唔同話你個樣好老咩。呢啲門面嘢我日日講。

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆樓主:

好曬喎
主 賜 平 安

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我去買餸, 以前d亞姐會叫靚女, 近嚟檔檔都叫我亞妹
搭車立遇到個bb (我唔識的), 佢屋企人教佢叫姐姐, 第一次叫我時我都無澄清, 到出左車立, 個大人又教個b叫拜拜姐姐, 我話我唔係姐姐啦, 我係姨姨, 但個b係都叫拜拜姐姐, 重要叫左好幾次....

寶石宮

引用:Quote:原帖由 milktealai 於 16-10-14 發表

原帖由 alicialee1210 於 16-10-14 發表
你望落都好後生。似剛剛高中畢業
你直頭係我嘅bb添啦

男爵府

Lovelovebear 發表於 16-10-14 09:38
我30歲啦,但而家入馬會或賭場都有時俾人查身份證架,我應該開心定無奈
...

同一情況,我都2尾個堆,但通常人地以為我18 19,所以老公話最好入馬會同賭場唔好帶我,入門口比人截住,洩佐道氣 因為次次去呢兩個地方都一定check

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主:

水晶宮

我去街市都比一定後生過我嘅人叫「亞妹」!我唔會咁天真真係以為自己後生
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

禁止訪問

男爵府

uhtcl2006 發表於 16-10-14 19:10
我去買餸, 以前d亞姐會叫靚女, 近嚟檔檔都叫我亞妹
搭車立遇到個bb (我唔識的), 佢屋企人教佢叫 ...

我仔細時我教佢女既叫姐姐,男既叫哥哥,佢只係識呢兩個稱呼

大宅

某啲留言咁mean既...我絕對明白樓主感受 成日比人以為我岩岩出黎做野 有時真係好尷尬架...

大宅

我日日都比人叫呀妺去街市嗰陣樓主真易氹

大宅

平時話我細我開心 直到大肚時去藥房買野 比阿婆用鄙視眼光問 甘快有左 夠十八未呀 個次極之吾高興
多左個大眼妹

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

sheryl09 發表於 16-10-14 21:16
某啲留言咁mean既...我絕對明白樓主感受 成日比人以為我岩岩出黎做野 有時真係好尷尬架...
...

好多酸葡萄,可能現實生活中比人嗌得多做阿姐唔高興,或未試過俾人估細過唔知比人估細係咩感受,所以就以為人地喺度曬

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

果陣我家姐結婚生左仔未到三十,有人拍門家姐應門,個男人問:妹妹,有冇大人喺屋企?

我樣都細,細個時唔鍾意,有成日比人睇小既感受。。。30歲之後覺得好good!

男爵府

回覆樓主:

完全明您感受
我已經生左兩件,但成日比人當中學生
去親買六合彩都查我身份證
我真是好無奈

首頁

尾頁

跳至