用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 2218|主題: 870180

越幸福越怕死

侯爵府

國民生產總值:20556

BK Milk勳章

昨晚訓唔著。望到老公訓覺樣。又想起有女有孫。家庭和睦。生活冇煩惱。滿足現狀。突然唸起。死左就咩都睇唔到。原來我依家怕死。成晚都訓唔好

公爵府

國民生產總值:28234

QQdevil 發表於 16-10-14 07:45
昨晚訓唔著。望到老公訓覺樣。又想起有女有孫。家庭和睦。生活冇煩惱。滿足現狀。突然唸起。死左就咩都睇唔 ...
不應該為明天的憂慮而擔憂,活在當下。

伯爵府

國民生產總值:19930

回覆樓主:

小心係焦慮症,再有怕死念頭,睇睇醫生……認真的。

水晶宮

國民生產總值:54140

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 2015xmas

回覆:越幸福越怕死

其實都係架,如果孑然一身,話走就走,了無牽掛!

funfun759    發表於 16-10-14 14:57
FJmom    發表於 16-10-14 10:18

彩鑽殿

國民生產總值:802846

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

唔好諗太多..

大宅

國民生產總值:3735

回覆樓主:

有時都會想,次次去旅行坐飛機自己一家人,會發生意外,自己辛苦揾的錢就益晒自私又貪心賴家姐。

珍珠宮

國民生產總值:32569

回覆樓主:

自從個仔出世後我就怕死

小小蕃茄    發表於 16-10-14 10:52

男爵府

國民生產總值:6783

好媽媽勳章

我都係,以前自己一個乜都唔怕,而家有老公,有仔有女就乜都驚一餐!

子爵府

國民生產總值:11947

動物勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我從小學開始就好怕死,驚死左黑迷濛,咩都睇唔到,咩好野都食無到~

禁止訪問

國民生產總值:12080

侯爵府

國民生產總值:20556

BK Milk勳章

mww654321 發表於 16-10-14 10:03

珍惜眼前 多做好事 好人有好報

就是珍惜。所以太在乎。後生要捱。反而咩都唔怕

侯爵府

國民生產總值:22963

回覆:QQdevil 的帖子

我都超怕但更怕另一半走先過我所以而家好珍惜呢頭家

子爵府

國民生產總值:13107

畀面勳章

生死有命,唔需要太憂慮,因爲.......憂慮都無用,好多事如果要發生,是阻止不了!!

既然幸福,就活在當下,好好感受幸福的感覺吧!!

公爵府

國民生產總值:27913

唔好諗啦,愈諗愈驚咖,我本身有焦慮加驚恐,有時突然好似你咁諗就成身震晒,心跳又快抖唔到氣,好似就黎死咁,走去遂個遂個錫完就訓係到等死,但其實訓著左都唔知,天光醒左就諗起尋日做左既白痴野

子爵府

國民生產總值:10259

甄太太 發表於 16-10-14 10:08
生死有命,唔需要太憂慮,因爲.......憂慮都無用,好多事如果要發生,是阻止不了!!

既然幸福,就活在當 ...

同意! 為不必要事/非人所控制犯圍內既事憂慮反而會死快d!

男爵府

國民生產總值:7155

losttoa 發表於 16-10-14 09:50
自從個仔出世後我就怕死

Same, 有小朋友之後就怕c

男爵府

國民生產總值:8667

superkingdom 發表於 16-10-14 09:50
有時都會想,次次去旅行坐飛機自己一家人,會發生意外,自己辛苦揾的錢就益晒自私又貪心賴家姐。
...
立定平安紙, 捐比慈善機構

男爵府

國民生產總值:7179

回覆樓主:

我仔先四歲我都怕死,怕我走左爸爸再娶,後母會對佢唔好

別墅

國民生產總值:961

我覺得生命係一個過程~ 無辦法預計幾時會死, 就算身體好健康, 可能出街都會比車撞死~ 最緊要都係珍惜擁有既野

別墅

國民生產總值:721

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎