用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

婆媳關係 今日: 174|主題: 24249

99搵到佢個天敵

別墅

國民生產總值:549

終於,佢搵到佢第二個天敵,工人姐姐。

其實,呢個姐姐都算合格,唔可以話好好,但係人地都好有耐性湊兩個女。
但係,99就成鬼日話佢唔好,又話佢lazy, 又污糟,唔清潔。
詳情唔講。只係想話,我老公回應我99的言論,只係拋出一句: 佢(佢母親)咪仲污糟。有姐姐係度,好好多!

王國熱話
多一個用途 ^~^
cc 牛皮
My new CC
H最新色耳環,好靚啊

珍珠宮

國民生產總值:39490

樂桃猴年勳章 BK Milk勳章 2015xmas

女人天生鐘意難為女人...

Huuu    發表於 16-10-14 12:39
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
老公是我平庸的色彩.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

翡翠宮

國民生產總值:92020

最緊要係工人對小朋友好D,你99對個工人咁大意見嘅

水晶宮

國民生產總值:54866

終於有一個人治到佢,幾大都要留底

珍珠宮

國民生產總值:44136

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你C6明白事理, very good

wcpcelia    發表於 16-10-18 16:51

公爵府

國民生產總值:29961

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 2015xmas

回覆樓主:

你奶奶就係知工人做得好過佢,驚地位不保,咪下下篤個工人囉!你工人好爭氣,扺錫
主 賜 平 安

別墅

darkgard 發表於 16-10-14 08:20
終於,佢搵到佢第二個天敵,工人姐姐。

其實,呢個姐姐都算合格,唔可以話好好,但係人地都好有耐性湊兩個 ...

生大女時,我99係我屋企住,幫手湊大女。屋企超亂,又多塵,又污糟。不過,我無怨佢,老人家辛苦,唔可以下下當佢係受薪咁看待。
到生細女請左工人姐姐,唔駛99留宿,當堂唔同晒。我媽子上到黎都話:你屋企終於似返個家。

老實講,99lazy係人都知,不過我無投訴。但係成日字裡行間投訴工人,就覺得好討厭。99又話:無見過工人抺地方。 大佬呀,有d野唔駛睇都知,屋企一粒塵都無,佢真係以為d 塵有腳,自己識走。

呻下,99的無知&低b, 真係好討厭。

別墅

ecling 發表於 16-10-14 19:07
你奶奶就係知工人做得好過佢,驚地位不保,咪下下篤個工人囉!你工人好爭氣,扺錫
...

工人只係烹飯難食,其他都算ok.
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎