用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 54|主題: 236412

政府醫院排期一事,請教!!

複式洋房

國民生產總值:397

太太宜家6w,因有流啡所以醫生要求訓床休息但咁樣點去政府醫院排期呢⋯⋯
請問大家會點做呢?
係唔係可以我代太太或Fax 去排期?
Thanks....

別墅

國民生產總值:899

回覆樓主:

應該可以搵人代登記,我當初去登記時,聽到有個女人大大聲話我幫我個妹登記。打電話去間醫院問如果唔係本人去,要帶咩資料。

大宅

國民生產總值:2977

有啲區係去健康院登記的, 帶懷孕證明, 其他要打去問, 應該唔可以FAX,要親身去

伯爵府

國民生產總值:15376

2015xmas

應該可以授權其他人去,直接打去問醫院手續如何

男爵府

國民生產總值:6398

回覆樓主:

我去健康院見到老公幫老婆去登記

珍珠宮

國民生產總值:44773

又唔係間間醫院唔接受FAX咖,
我第一胎就係打電話去東區醫院問姑娘要點做,
佢俾我FAX NO叫我將D資料FAX過去,
之後收到佢地電話CONFIRM果D,
今胎我唔係東區啦~有D醫院係唔俾FAX既要親身拎資料去排,
但唔一定要媽媽自己去可以授權俾人幫忙,
呢D你最好出發前打電話去問下啦~
多數醫院既產科都有人聽電話唔難打咖,
咁都係唔多咁麻煩行多轉咋嗎~
而且建議點都係去醫院排左先,
當醫院見左你第一次後如果佢地覺得醫院好爆,
而媽媽情況係無特別問題可以去健康院做檢查就得既會叫你去返健康院咖啦

複式洋房

國民生產總值:397

fung1128 發表於 16-10-14 08:47
太太宜家6w,因有流啡所以醫生要求訓床休息但咁樣點去政府醫院排期呢⋯⋯
請問大家會點做呢?
係唔係可以我 ...

上網Check 過....
可以親友拎住其有效的身份証明文件,醫生的轉介信或懷孕証明&有效的住址証明就可以了

複式洋房

國民生產總值:223

請問大家會點做呢?
係唔係可以我 ...

老公可以代太太去. 需要d咩資料你就要問問啦

複式洋房

國民生產總值:395

請問大家會點做呢?
係唔係可以我 ...

間間醫院唔同架,有啲可以打電話去,你近邊間?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎