用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 4056|主題: 869492

泰皇走了, 擔心會有政變, 重去唔去泰國旅行好.

大宅

國民生產總值:3863

如題, 請大家俾D意見.

大宅

國民生產總值:3753

回覆:泰皇走了, 擔心會有政變, 重去唔去泰國旅行好.

我覺得黎緊全泰國人都未有心情去搞政變

funfun759    發表於 16-10-14 15:14
sweeticandy    發表於 16-10-14 10:45

子爵府

國民生產總值:10098

2015xmas

fai_joan 發表於 16-10-14 09:13
如題, 請大家俾D意見.

暫時市面無事, 99%人民著黑色衫

公共交通上都多人, 但無人講嘢。

已經係皇宮同玉佛寺附近封晒路, 所以市內都好塞車。

同埋都多商店唔開門住, 尤其係夜店, 會維持30天左右, 以悼念泰王。

去到泰國, 唔好著鮮艷嘅衫, 粉紅色更加唔好 (因為係泰王在生時, 人民祈求泰王健康所著嘅顏色) 同埋黃色衫 (泰王星期一出生, 係泰王象徵幸運顏色)

小心言行, 有人生日個啲都唔好係個邊慶祝, 或者係房自己靜靜慶祝, 唔好比人知。

伯爵府

國民生產總值:17623

回覆:fai_joan 的帖子

驚就唔好去!我唔驚,照去!

禁止訪問

國民生產總值:5766

子爵府

2015xmas

kkarman 發表於 16-10-14 09:19
我覺得黎緊全泰國人都未有心情去搞政變

正確, 兩派已協議暫時休戰, 以尊重泰王

官方悼念係1年

珍珠宮

國民生產總值:32527

回覆樓主:

保持低調便可,不要表現太過開心,當係對死者一個尊重

依家國傷中,應該冇人揀依家攪事,遲下唔知

子爵府

國民生產總值:10062

之前不停有炸彈我都去

子爵府

2015xmas

cmw1010 發表於 16-10-14 09:30
咁不如唔好去

近呢30日應該就會係咁, 已公佈咗夜店個時會暫停營業

彩鑽殿

國民生產總值:801209

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

希望唔會

瑪瑙宮

國民生產總值:136482

淘寶 發表於 16-10-14 09:21
暫時市面無事, 99%人民著黑色衫

公共交通上都多人, 但無人講嘢。

原來好多鋪冇開。

taobao, 你不如出個鋪,分享去泰國注意事項,bk 好多人成日去泰國,等佢哋知道下。

thanks.

翡翠宮

國民生產總值:93926

引用:Quote:淘寶 發表於 16-10-14 09:21 暫時市

原帖由 Sumyeema1 於 16-10-14 發表
原來好多鋪冇開。

taobao, 你不如出個鋪,分享去泰國注意事項,bk 好多人成日去泰國,等佢哋知道下。
今朝新聞都有講以上要點,有留意新聞既應該都清楚。。^‿^。

子爵府

2015xmas

Sumyeema1 發表於 16-10-14 10:25
原來好多鋪冇開。

JM 多謝提點, 已出post.
.希望各位可以留意, 感激

珍珠宮

國民生產總值:44304

BOOK左2 月

珍珠宮

國民生產總值:32775

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

我覺得.. 泰皇係泰國人心目中好重要.. 個個都當佢係父親... 今日仲係醫院外守候遺體送玉佛寺...

我估呢半年 或 一年泰國都應該安全. (政府官員哀悼一年).. 都無乜人有心情去攪對抗...

但穿素色衫去泰國以示尊重...

珍珠宮

國民生產總值:31905

回覆樓主:

以泰皇喺國民心中嘅地位,相信暫時應該好安全,各方應該都唔敢有咩動作,反而長遠就難講了

琥珀宮

國民生產總值:176579

醒目開學勳章

泰皇真係好得國民愛戴

子爵府

國民生產總值:11102

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 2015xmas 畀面勳章

回覆:泰皇走了, 擔心會有政變, 重去唔去泰國旅行好.

今朝放狗,遇到平時放狗既工人姐姐係黎自泰國,見佢今日都著黑衫黑褲

水晶宮

國民生產總值:67588

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 2015xmas

NO

侯爵府

國民生產總值:22848

淘寶 發表於 16-10-14 09:31
正確, 兩派已協議暫時休戰, 以尊重泰王

官方悼念係1年

啫係1年內都仲安全?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎