用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

婆媳關係 今日: 63|主題: 24236

自從生完第一日開始

別墅

國民生產總值:559

佢黎醫院 見到我抱住b 佢勁大聲話: 你成日抱呀? 你成日抱佢呀? (意思叫我唔好抱, 但之後卻自己經常抱)佢大聲到隔離幾張床都望過黎

同埋佢知我餵人奶 佢臨走時我抱返bb準備餵 佢笑我話 : 講你又唔信, 點會餵得到呀!! 佢點會肯食呀!! 哈哈(一路笑一路行走) (我99以前唔係餵人奶, 佢以前餵左幾日, 就扮人奶專家)

我99走左之後, 同隔離床位媽媽傾開計, 佢婉轉地同我講 意思叫我叫老公叫99唔好黎 會對我好d 可以休息得好d

事後我就打從心底討厭佢... 睇到佢就唔順眼, 特別係佢話要抱我仔果時

我係唔係好小器??

王國熱話

大宅

國民生產總值:2758

咁叫小器?
佢唔比姑娘掟出病房應該要感恩添啦

大宅

國民生產總值:2445

回覆樓主:

唔小器,我直頭覺得你99賤格

子爵府

國民生產總值:10464

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2015xmas 畀面勳章

你99好 mean !

子爵府

國民生產總值:13782

回覆:自從生完第一日開始

唔小器~講野無句好,梗係唔歡迎佢啦~
不過你依加岩岩生完,諗野好容易好負面架~同老公傾下,叫99唔好尼,俾你休息得好啲,之後心情好啲,對99都可以耐性啲~
如果依加嘈得多,你討厭左99,之後只會愈尼愈多積怨,尤其你99把口咁賤~
同埋,要俾老公記住一點,bb係你生嘅,要尊重你係bb嘅媽媽!

別墅

國民生產總值:990

回覆:自從生完第一日開始

-你成日抱呀? 你成日抱佢呀?
Reply: 我佗咁耐咁辛苦生出來,媽媽梗要抱啦,唔通比人搶來抱咩?

-講你又唔信, 點會餵得到呀!! 佢點會肯食呀!! 哈哈
Reply: 唔食我個d奶唔通食你呀?

小肥楊    發表於 16-10-14 16:54

大宅

國民生產總值:2977

呀99你快啲返去休息多啲啦我都想自己抖下

最討厭聽到99講啲你餵唔到呀, BB唔夠飽之類的說話, 唔好放喺心度, 激親自己,

別墅

國民生產總值:768

回覆樓主:

我奶奶個年代雖然無喂過人奶,啱啱生完,佢用好緊張嘅語氣話喂人奶最好,仲喺咁話d奶要泵出黎,如果唔係會塞架....咪一樣煩。

大宅

國民生產總值:2770

評論都係一面倒,其實佢有佢講,你又唔痛,咁小事就嬲,嬲得幾多,冇必要因為隔離病房的一句話,你就否定曬所有嘢,多往好方面睇才能把事情變得更好

別墅

國民生產總值:995

sssssssss 發表於 16-10-15 10:20
評論都係一面倒,其實佢有佢講,你又唔痛,咁小事就嬲,嬲得幾多,冇必要因為隔離病房的一句話,你就否定曬 ...
贊同

男爵府

國民生產總值:9279

佢好討厭
比我憎一世

大宅

國民生產總值:1995

回覆樓主:

啲99真係好討厭,把聲講咩都刺耳

珍珠宮

國民生產總值:42436

回覆樓主:

係佢令你憎佢,佢自己攞嚟,唔係你既問題

大宅

國民生產總值:2770

Pcleung 發表於 16-10-15 19:53
啲99真係好討厭,把聲講咩都刺耳

但係點講佢都係c6的媽,俾咗個c6你,就算你c6真係因為你,同佢媽斷絕關係,你覺得咁就好?你覺得c6就可以一世唔理佢媽?
如果有個c6可以如此不孝,就係好事?
不如唸下如果讓關係變好,
可能99的說話比較難聽,上一輩的想法同我們不一樣,
但只要本質大家都愛bb,
只要目的一樣就係朋友。

伯爵府

國民生產總值:18557

hashtag旅遊勳章

為免影響心情,我生完都叫老公同99 講唔好黎醫院探我同bb、我想休息
bb 係我生,我抱唔抱都唔關99 事
餵人奶,無問題丫,我99 係我未生之前都話我餵唔到架,結果奶多到雪櫃無哂位
唔洗正面嘈,行動最實際,99 多野講就唔好見咁多,遲下99 就會知道想見個孫就要講少d 野
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

水晶宮

國民生產總值:52125

BK Milk勳章

回覆樓主:

少d見
真心既
人都開心d

子爵府

國民生產總值:12049

回覆樓主:

如果我新抱餵母乳我一定支持+興奮。(雖然我未知有冇尼個福氣)
你一d都唔小氣

大宅

國民生產總值:2540

生完,个人好多事為左BB会好波動,一句説話,一个動作,少见d。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎