用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1147|主題: 868652

東方係傷口上灑鹽, 好嬲

子爵府

國民生產總值:10052

2015xmas

有咩理由會放遺容照出來, 就算唔係泰王, 正常會放遺容照嗎?

如果東方唔刪除有關照片同道歉, 我會send email去泰國領事館, 同埋會講比泰國人民知道。

完全無職業道德, 香港都有好多泰國華僑及泰國人, 就算唔係泰王, 死者遺容根本無可能報導, 用意可在? 有冇尊重人? 尊重家人?

見到真係嬲到爆, 知道泰王走咗已經好唔開心. 但見到係地嘅報導係更加憤怒, 傷口灑鹽。

我屋企人知道咗真係嬲到爆。

雖然話個幾張相唔係泰王來, 但真係無可能咁做, 尋晚睇到真係喊咗出來

琥珀宮

國民生產總值:182315

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

引用:有咩理由會放遺容照出來, 就算唔係泰王, 正

原帖由 淘寶 於 16-10-14 發表
有咩理由會放遺容照出來, 就算唔係泰王, 正常會放遺容照嗎?

如果東方唔刪除有關照片同道歉, 我會send ema ...
東方搵人去影?

子爵府

國民生產總值:10398

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 2015xmas 畀面勳章

樓主唔好咁激動

子爵府

國民生產總值:12992

畀面勳章

張相應該不是東方自己影的....

wcpcelia    發表於 16-10-14 09:46

子爵府

2015xmas

good_pig 發表於 16-10-14 09:19
東方搵人去影?

其實唔知啲相係邊度來

但見到報導真係好嬲, 喊咗出來, 因為真係唔尊重

子爵府

2015xmas

pi0219 發表於 16-10-14 09:21
樓主唔好咁激動

我控制唔到, 真係好嬲好傷心

見到張相仲更唔開心

大宅

國民生產總值:4609

會否係泰國發佈架?

子爵府

2015xmas

fukuoka_saga 發表於 16-10-14 09:27
會否係泰國發佈架?

我比過我泰國嘅親人睇, 佢地話應該唔係泰王來

但就未見過啲相, 同埋報導係唔會放遺容照, 因當地係極度尊重泰王

以家兩派鬥爭都會暫時停止, 以尊重泰王

大宅

國民生產總值:4609

淘寶 發表於 16-10-14 09:29
我比過我泰國嘅親人睇, 佢地話應該唔係泰王來

但就未見過啲相, 同埋報導係唔會放遺容照, 因當地係極度尊 ...

咁真係唔知,原來你有親戚係個邊,唔怪得咁激動

子爵府

國民生產總值:12992

畀面勳章

fukuoka_saga 發表於 16-10-14 09:27
會否係泰國發佈架?
我相信係

樓主,不要太傷心了,泰皇好似都病咗好耐,可以安詳地走是一種解脫呀,佢係好人,一定會安息上天堂的!!

水晶宮

國民生產總值:62673

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

有時麵粉報仲衰過仙果報
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

王國長老

國民生產總值:45494

好媽媽勳章 王國長老

香港報業水準操守真係好差劣,世界各地報導都係影人民痛哭同泰王官方照,只有香港報紙竟然咁樣做!

大宅

國民生產總值:3436

子爵府

2015xmas

fukuoka_saga 發表於 16-10-14 09:30
咁真係唔知,原來你有親戚係個邊,唔怪得咁激動

因我媽咪係華僑, 我自細都成日返泰國, 每年2個月, 童年暑假一定係泰國渡過。

我仲試過係父親節 (泰王生日) 親手裝飾嘟嘟車送比泰王做禮物

子爵府

2015xmas

甄太太 發表於 16-10-14 09:30
我相信係

樓主,不要太傷心了,泰皇好似都病咗好耐,可以安詳地走是一種解脫呀,佢係好人,一定 ...

我都明白呀~ 其實泰王都辛苦咗好耐了。

但就算真係泰國比, 都無理由放出來

子爵府

2015xmas

麟媽媽 發表於 16-10-14 09:32
香港報業水準操守真係好差劣,世界各地報導都係影人民痛哭同泰王官方照,只有香港報紙竟然咁樣做!
...

咪就係, 嬲到爆呀

男爵府

國民生產總值:6108

引用:香港報業水準操守真係好差劣,世界各地報導

原帖由 麟媽媽 於 16-10-14 發表
...
係!淨係識講新聞自由,話人哋唔尊重新聞工作者。報導新聞大晒,唔駛守法律守規則,亦唔需要有操守!

公爵府

國民生產總值:27859

回覆:fukuoka_saga 的帖子

唔怪得咁激動

子爵府

2015xmas

littledot 發表於 16-10-14 09:47
係!淨係識講新聞自由,話人哋唔尊重新聞工作者。報導新聞大晒,唔駛守法律守規則,亦唔需要有操守!

...

新聞自由唔係咁用

試下如果係佢親人嘅遺容被放出來會點? 點解唔可以做到顧己及人

大宅

國民生產總值:2089

littledot 發表於 16-10-14 09:47

...

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎