用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 535|主題: 868621

港幣換台幣邊道最抵!?急!  

大宅

國民生產總值:4059

話說我星期一要出發去台北(做ivf)但我昨天發現五見左張銀聯卡,醫療費用都要成$50000港幣!我只可以用現金換台幣了,邊道最抵?
1-香港銀行
2-找兩店
3-台北機場
4-台北銀行
急!

別墅

國民生產總值:551

男爵府

國民生產總值:8021

男爵府

國民生產總值:9867

水晶宮

國民生產總值:56035

hashtag影視迷勳章 2015xmas

珍珠宮

國民生產總值:33392

回覆樓主:

彩鑽殿

國民生產總值:800000

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 活躍勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

大宅

國民生產總值:3180

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章

子爵府

國民生產總值:13734

回覆:港幣換台幣邊道最抵!?急!

大宅

多謝大家!但台北銀行,係咪間間都可以換呢?

翡翠宮

國民生產總值:93810

引用:多謝大家!但台北銀行,係咪間間都可以換呢

原帖由 卓玲BB 於 16-10-14 發表
可以,不過有d要收手續費,個價好過機場,岩岩屋企人去試過。

大宅

mercurycc 發表於 16-10-14 10:35
可以,不過有d要收手續費,個價好過機場,岩岩屋企人去試過。

Ok ! Thanks so so much !

水晶宮

國民生產總值:55845

BK Milk勳章 2015xmas

回覆樓主:

4 。。。但要留意撞正台灣假期銀行會唔開

大宅

momoakira 發表於 16-10-14 13:58
4 。。。但要留意撞正台灣假期銀行會唔開

Oh ! Yes ! Thanks !

珍珠宮

國民生產總值:32775

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 最關心BB問題熱投勳章 樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas

4-去到.atm 提取.但有手續費.
所以提一次就好了.

大宅

國民生產總值:3739

用atm. 拎最抵

大宅

國民生產總值:2740

有D銀行有限一日換幾多$
你有冇匯豐提款卡?都可以去台灣匯豐拿$的,rate都ok

男爵府

國民生產總值:9353

留意返 係台北應該唔可以一下子換咁多

珍珠宮

國民生產總值:48812

育兒性格勳章 畀面勳章

卓玲BB 發表於 16-10-14 09:21
話說我星期一要出發去台北(做ivf)但我昨天發現五見左張銀聯卡,醫療費用都要成$50000港幣!我只可以用現金 ...

侯爵府

國民生產總值:20816

卓玲BB 發表於 16-10-14 10:25
我曾經試過為左個RATE靚D去台灣既銀行換, 換其實不多, HKD 5000, 但用左差不多大半小時, 而且要留意, 佢地唔收中銀, 只收匯豐銀行既鈔票(幾年前, 而家唔知係咪, 但最好準備好, 唔係去到時先發現佢唔肯兌比你就大獲了)
不同銀行既RATE都有分別, 以下呢個網頁有部份銀行當日既RATE~
http://www.findrate.tw/HKD/#.WACBnvl96Uk

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎