用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

論盡家傭 今日: 59|主題: 120591

我只能夠接受e句

男爵府

國民生產總值:7424

在沒有裝窗花的情況下,外傭抹外窗不是工作既一部份

kit2004    發表於 16-10-14 18:08

王國熱話
「1」撃即中 送$50現金券
大富翁有趣冷知識!
Baby-Kingdom 推出親子王國網購
新增WhatsApp上傳收據服務

大宅

國民生產總值:1412

回覆 kimberlybaby 的帖子

我接受這句:基於安全情況,姐姐只可在室內抹窗的裏外,不會走出窗外抹。

大宅

國民生產總值:2360

只可伸手出室外抹窗,身體其他部位不應伸出窗外是常識吧

別墅

國民生產總值:710

回覆:我只能夠接受e句

係d工人低能無常識先危險啫,有窗花用工具抹點會跌?!

大宅

國民生產總值:3778

大家都吾想有意外?奇實除左抹窗㕑房工作拖地都有危險?最好吾洗佢地做?

別墅

國民生產總值:591

每任菲總都非正常,不輸出咪冇事囉!到時港府有壓力自然加倍努力提它國工人替代菲傭了

大宅

國民生產總值:3848

回覆樓主:

其實真係要提高工人嘅安全意識!
意外唔係淨係會發生喺高危工作上,低危都會,只不過機會率低啲,例如洗廁所都可能潔廁劑彈入眼!
一味禁止有咩用。

男爵府

國民生產總值:9341

我舊工人申出小小手抹窗也驚。唔知佢成幾个月先抹下。叫極唔抹。

大宅

國民生產總值:2061

回覆樓主:

煮飯個電飯煲佢亂插會爆添
唔好煮丫笨
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎