用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 55|主題: 869753

洗衣機壞了,維修定買過部新的較好?  

子爵府

國民生產總值:10885

洗衣機用了6年(2010年10月初買),現在洗衫時有click住的巨響,今天洗完打開聞到異味(似燒膠味),衣物又沾上了黑點,之後不會再開機洗衫,會攞去磅洗。

Call維修最早星期二才到,只檢查都要收$400(其他另計),另外有機會要搬走換零件或修理(唔知幾耐先送返嚟),是不是明天去買個部新的,還比較方便快捷呢?!

子爵府

國民生產總值:13798

回覆:洗衣機壞了,維修定買過部新的較好?

買新機

翡翠宮

國民生產總值:95696

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:洗衣機用了6年(2010年10月初買),現在洗

原帖由 Charlie媽咪 於 16-10-14 發表

洗衣機用了6年(2010年10月初買),現在洗衫時有click ...
這可能燒了摩打,可能400+800,如果6年機,我就唔博,買新機算數~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

國民生產總值:4226

回覆樓主:

一定買新

大宅

國民生產總值:1531

回覆樓主:

買新機

別墅

國民生產總值:737

ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章

回覆樓主:

都用左六年啦!係我就買新機了

子爵府

國民生產總值:10451

Charlie媽咪 發表於 16-10-14 11:03
洗衣機用了6年(2010年10月初買),現在洗衫時有click住的巨響,今天洗完打開聞到異味(似燒膠味),衣物又 ...
而家D機用5年已差不多了, 買過部都係$4-5,000, 我會買新, 冇為用1/4 $ 維修, 因為修完可能只能用1年半載

wcpcelia    發表於 16-10-15 18:19

複式洋房

國民生產總值:261

回覆 Charlie媽咪 的帖子

買部新

侯爵府

國民生產總值:22767

hashtag影視迷勳章 2015xmas

已用6年,我會換新機

琥珀宮

國民生產總值:176593

醒目開學勳章

我部用咗3年,都係買過算了。

大宅

國民生產總值:3300

Charlie媽咪 發表於 16-10-14 11:03
洗衣機用了6年(2010年10月初買),現在洗衫時有click住的巨響,今天洗完打開聞到異味(似燒膠味),衣物又 ...

新機,而且新機仲慳水。

wcpcelia    發表於 16-10-15 18:20

子爵府

國民生產總值:12425

回覆樓主:

買啦。淨檢查400,零件另計,最怕唔知整完會唔會遲啲壞第二樣。況且,如拎返厰整又分分鐘鐘無機用一星期,買過部啦。

大宅

國民生產總值:3873

2015xmas

買部新...

男爵府

國民生產總值:6212

AEON有金章牌洗衣機特價後好似唔駛3,000, 好過整

伯爵府

國民生產總值:15416

Call 師父 apps

問下師父

檢查通常$250+維修費

大宅

國民生產總值:1928

換新唔洗諗!

子爵府

國民生產總值:14307

2015xmas 畀面勳章

我會趁機換新的
個人經驗通常整完都唔用得耐

翡翠宮

國民生產總值:95696

醒目開學勳章 大廚勳章

剛買過,好似三千幾,歐州牌子,我唔清楚,因係老婆搞的~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

國民生產總值:8511

回覆樓主:

買過部啦,,都用左6年喇

男爵府

國民生產總值:7354

回覆樓主:

買新,唔好諗,仲平過一部新款手機
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎