用戶登入

找回密碼 | 註冊

寒冷天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
11oC.65%

義工

家庭理財 今日: 7|主題: 38431

HSBC e banking 買賣股票收費

侯爵府

國民生產總值:22462

BKXmas勳章

因為有用開e banking,買賣股票收費是否很貴?又唔想join 證券行,怕唔可靠。。。

王國熱話
飲完咖啡瞓唔著,畫阿女
一些有趣圖片分享
做人不可以嘴巴太賤
全境

大宅

國民生產總值:1440

BKXmas勳章

回覆樓主:

留毛學嘢

男爵府

國民生產總值:5847

FRISO飲奶勳章 最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BKXmas勳章

EBANKING.....買得少的話....最好係CITIBANK. 0.2%, 免存倉....無最低消費
買得多的話....最好係CITIC BANK 0.125%免存倉....最低消費100

如果無乜其他銀行戶口. 去開新旳. 都有兩個月免佣 ....

用中銀, 匯豐, 恒生.....手續費最高..

這是我自己用過的, 詳細你可以銀行問....

大宅

國民生產總值:3682

BKXmas勳章

http://calc.waylonchan.net/index.php

大部份銀行收費都有.....

侯爵府

BKXmas勳章

HaHa肥肥 發表於 16-10-14 14:42
http://calc.waylonchan.net/index.php

大部份銀行收費都有.....

交易費即佣金係買計一次,放計一次?甘都幾禾味咼,hsbc差不多百五咼

大宅

國民生產總值:3682

BKXmas勳章

回覆 ahpoo 的帖子

是的, 有買入費用, 賣出費用...... 如果食格仔....都比晒銀行

子爵府

國民生產總值:14577

BKXmas勳章

ahpoo 發表於 16-10-14 11:36
因為有用開e banking,買賣股票收費是否很貴?又唔想join 證券行,怕唔可靠。。。
...
HSBC 每月收存倉費, 就算免手續費都唔低。

侯爵府

BKXmas勳章

HaHa肥肥 發表於 16-10-14 15:26
回覆 ahpoo 的帖子

是的, 有買入費用, 賣出費用...... 如果食格仔....都比晒銀行

甘我呢d買少少真係唔使唸

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎