用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 9|主題: 82236

點先可以埋返身?

複式洋房

國民生產總值:347

ProAbsorb勳章 動物勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章

我阿B 今日十二朝啦, 係醫院果幾日都係埋身完再補粉. 出左院之後佢就唔肯埋身了....成日推開我, 果陣我未上哂奶, 埋身佢一食唔到就勁喊, 所以我泵出黎餵, 一半人奶一半奶粉.
呢兩日奶量上升, 按ml 計兩邊加埋應該夠阿B 食, 點先可以變返全人奶同埋身呀?

而家我俾少啲奶粉佢都好快餓, 轉返全人奶佢食奶啲時間係咪要重新再調較過呢?

王國熱話

複式洋房

國民生產總值:136

我頭1個月都係埋唔到身,一來唔夠奶二來BB應該嫌出奶慢又冇力啜(樽出得快d),所以泵出來餵,又係人奶補奶粉,平均3小時餵1次。滿月後試埋身可能泵得多出奶快左,佢又有力啜,所以成功埋返身,而家全埋身除左夜晚最後個餐係奶粉。(10pm食,可以捱到4-5am),日頭就變2小時食1次。
不過要小心揀奶樽咀,初初用Nuk, 佢唔識啜返lin, 我換樽換返仿母乳圓咀train返先埋得返。

複式洋房

國民生產總值:347

ProAbsorb勳章 動物勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆 gallieng 的帖子

多謝你! 有你呢個成功嘅case 我都有返啲信心,想問下你用邊個牌子嘅奶咀呀?
我而家其實已經夠奶俾阿B 飲,佢一埋身就狂喊,所以想快啲轉左個奶咀,可以快啲埋身!

複式洋房

國民生產總值:238

q1w2 發表於 16-10-14 13:10
我阿B 今日十二朝啦, 係醫院果幾日都係埋身完再補粉. 出左院之後佢就唔肯埋身了....成日推開我, 果陣我未上 ...

放心啦,無問題架
我孖仔,大孖一個月先開始學埋身
細孖2個月先間中俾佢啜下
都可以全埋身
加油

複式洋房

國民生產總值:238

q1w2 發表於 16-10-17 13:20
回覆 gallieng 的帖子

多謝你! 有你呢個成功嘅case 我都有返啲信心,想問下你用邊個牌子嘅奶咀呀?

我用TT奶樽

複式洋房

國民生產總值:136

月兒2013 發表於 16-10-17 20:19
我用TT奶樽

我係有日係荷花見到做promo就試用呢隻:
munchkin 的 LATCH, 成功埋返身但因為臨訓係樽餵,掃風都係有d難所以之後再轉Dr Brown!
加油呀媽媽!

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎