用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 3537|主題: 868729

淘寶買野用8達通付款, 但賣家退款落我支付寶戶口

公爵府

國民生產總值:28221

自從用8達通買淘寶, 就好少再用支付寶. 而家因為賣家要退款比我, 叫佢入落我支付寶, 得唔得呢?

公爵府

國民生產總值:29101

Rita 發表於 16-10-14 13:29
自從用8達通買淘寶, 就好少再用支付寶. 而家因為賣家要退款比我, 叫佢入落我支付寶, 得唔得呢?

會直接退落八達通

公爵府

pingpingchoi 發表於 16-10-14 13:37
會直接退落八達通
是嗎?? 我要跟賣家說明嗎? 謝謝

公爵府

Rita 發表於 16-10-14 13:47
是嗎?? 我要跟賣家說明嗎? 謝謝

你係咪全數比八達通??如係就係

公爵府

pingpingchoi 發表於 16-10-14 14:02
你係咪全數比八達通??如係就係
係全數呀. 我如何告知賣家退款落8達通呢? 我諗佢地唔會明咩係8達通.....

大宅

國民生產總值:1035

引用:Quote:pingpingchoi 發表於 16-10-14 14:02

原帖由 Rita 於 16-10-14 發表
係全數呀. 我如何告知賣家退款落8達通呢? 我諗佢地唔會明咩係8達通.....
唔洗同佢講咁多,安排退款就得,用咩形式俾錢,就會退番原來嗰度

wcpcelia    發表於 16-10-14 15:50
咬香口膠    發表於 16-10-14 14:42

大宅

國民生產總值:3561

引用:自從用8達通買淘寶,+就好少再用支付寶.+而

原帖由 Rita 於 16-10-14 發表
其實你用八達通俾錢,都係經支付寶俾賣家,賣家只會退落你支付寶度。如用八達通俾錢,好似都係經支付寶退番去八達通度(未試過,其他JM 有錯指正)

公爵府

peachc 發表於 16-10-14 14:07
唔洗同佢講咁多,安排退款就得,用咩形式俾錢,就會退番原來嗰度
原來係咁. 唔該哂先

大宅

國民生產總值:3741

回覆:淘寶買野用8達通付款, 但賣家退款落我支付寶戶口

應該揾番支付寶退款傾

公爵府

Rita 發表於 16-10-14 14:04

你直接叫佢退錢得嫁啦,退左3日左右,開返八達通app確認收帳就可以

子爵府

國民生產總值:12673

ProAbsorb勳章 動物勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2015xmas

peachc 發表於 16-10-14 14:07

咁賣家問我要支付寶帳號,係咪支付寶會轉返去我俾錢方式個a/c呢?

男爵府

國民生產總值:9355

sukisa 發表於 16-10-24 20:04
咁賣家問我要支付寶帳號,係咪支付寶會轉返去我俾錢方式個a/c呢?

咪制,未必拎得返
禁退款先係退落8達通

子爵府

ProAbsorb勳章 動物勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 樂桃猴年勳章 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 2015xmas

Joant 發表於 16-10-24 20:14
咪制,未必拎得返
禁退款先係退落8達通

咁就慘啦,佢話退去我支付寶,咁而家我支付寶係咪要做咗驗證先用到架?

翡翠宮

國民生產總值:78910

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 2015xmas 2016夢想成真

sukisa 發表於 16-10-24 20:56
咁就慘啦,佢話退去我支付寶,咁而家我支付寶係咪要做咗驗證先用到架?
...

放心, 自動落返8達通架!!

男爵府

cattz288 發表於 16-10-24 21:18

佢宜家個賣家係要佢比支付寶户口直接入錢 並不是經退款程序 唔同嫁喎
支付寶你又冇連過8達通 點會退返八達通?
你平時用八達通PPS 係冇經支付寶嫁 所以先直接退返Pps/八達通

男爵府

sukisa 發表於 16-10-24 20:56
...

過數比你個step冇認証都過到,但係你會拎唔返 因你冇大陸户口 一係就用左佢
但之前好似話你冇認證的有餘額都會比人凍結用唔到,即入左落去都用唔返

同佢講你香港人,支付寶冇認證會被凍結,叫佢按正常退款退錢

翡翠宮

國民生產總值:78910

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 2015xmas 2016夢想成真

Joant 發表於 16-10-24 21:20
佢宜家個賣家係要佢比支付寶户口直接入錢 並不是經退款程序 唔同嫁喎
支付寶你又冇連過8達通 點會退返八達 ...
據我所以如果係交易退款會退返落之前比錢既CHANNEL度!
如果佢真係自己入錢落支付寶, 無認証既AC係連入數都入唔到既~

子爵府

cattz288 發表於 16-10-24 21:18

咁都好啲

男爵府

cattz288 發表於 16-10-24 21:34
據我所以如果係交易退款會退返落之前比錢既CHANNEL度!
如果佢真係自己入錢落支付寶, 無認証既AC係連入數都 ...

冇認證入唔入到我又唔清楚,因我好早認證左,只知冇得入支付寶冇得直接入返8達通

子爵府

Joant 發表於 16-10-24 21:24
過數比你個step冇認証都過到,但係你會拎唔返 因你冇大陸户口 一係就用左佢
但之前好似話你冇認證的有餘額 ...

係咪而家新嗰個支付寶hk都用唔到架?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎