用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 1|主題: 82236

去旅行仲要揼奶

複式洋房

國民生產總值:278

有無媽媽唔帶bb去旅行,但去到仲要揼奶架?去到仲要揼奶咪好難搞?

王國熱話
21個月大得20磅
5歲女乜都唔願食
驢奶???
終於肯食多左嘢啦

複式洋房

有媽媽有這個經驗嗎?因為我就快要去旅行,想知道其他媽媽去旅行係點安排揼奶的?

大宅

國民生產總值:1536

ccknat 發表於 16-10-14 17:25
有媽媽有這個經驗嗎?因為我就快要去旅行,想知道其他媽媽去旅行係點安排揼奶的?
...

之前去Macau, 泵完掉咗!

別墅

國民生產總值:815

ccknat 發表於 16-10-14 17:25
...

我去左一次日本一次峇里,兩次都倒晒d奶算啦。開開心心去玩已好唔想泵,更加唔想洗野消毒煩雪起d奶

別墅

淨係回程上機前同落機果兩轉奶會要番。機上唔會幫你雪奶,但你可以問佢拎d冰keep起佢。bb飲番d奶都無事

複式洋房

mangobabybaby 發表於 16-10-14 20:57
淨係回程上機前同落機果兩轉奶會要番。機上唔會幫你雪奶,但你可以問佢拎d冰keep起佢。bb飲番d奶都無事
...

飛機上可以揼奶?

別墅

可以,果時我用freemie係個位泵,最好上機前搞掂啦,唔好係機上廁所泵

大宅

國民生產總值:1989

我上一胎試過出trip三日兩夜有泵奶,一日只可泵三轉,因為嗰陣奶已經少,一啲都唔想放棄,所以入奶袋放入冰袋帶晒啲奶返香港

複式洋房

siufongcheung 發表於 16-10-16 00:16
我上一胎試過出trip三日兩夜有泵奶,一日只可泵三轉,因為嗰陣奶已經少,一啲都唔想放棄,所以入奶袋放入冰 ...

佩服⋯⋯

子爵府

國民生產總值:12627

回覆樓主:

上胎去過,由於泵完倒左的關係,套泵只係沖下水又可以用過。 帶埋餵奶巾去泵奶。

下個月都行開9日,同大仔去, 會試下泵出黎比大仔飲。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎