用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 18|主題: 236402

有冇媽媽威院生b有好經驗

複式洋房

國民生產總值:348

聽得太多負面野 其實想聽下大家好既一面

別墅

國民生產總值:673

fiobfirl 發表於 16-10-14 13:46
聽得太多負面野 其實想聽下大家好既一面

我上胎威記生,感覺好好呀,產前產好都take care 得好好呀,
黎緊呢胎都係威記生

複式洋房

國民生產總值:173

回覆樓主:

我有妊娠毒血,威記醫生姑娘大部份都好好,尤期手術室同nicu姑娘。係產前房又keep住check血壓BB心跳照超聲波都check 得好密,係多人嘈d迫d 咁。因為得31周,醫生就種埋豆打埋强肺針凖備,住咗三日check 到有惡化就即刻凌晨推左去開刀。nicu 設備一流,我生完都好放心交BB比佢地照顧。BB情況好轉後去咗嬰兒護理部,呢度就迫d,d 護士好忙,不過有禮貌想佢地幫忙佢地都盡力幫。

複式洋房

國民生產總值:163

singingsong 發表於 16-10-14 15:02
我上胎威記生,感覺好好呀,產前產好都take care 得好好呀,
黎緊呢胎都係威記生
...
我都係呀,上胎生都覺得好好,黎緊都係威記生

男爵府

國民生產總值:6890

singingsong 發表於 16-10-14 15:02
黎緊呢胎都係威記生
...

我都係
產房同產後病姑娘都好好

我個陣瑋出世要送去兒科,我上到病房喊,有個護士長安慰左我好耐,又幫我按摩胸希望快d上奶手

別墅

國民生產總值:524

回覆樓主:

今年五月威院生,我覺得好好呀
產後房啲姑娘同嬸嬸雖然好忙,但你有需要佢地一定幫到你,照顧bb時有咩唔識,姑娘由頭教到落腳
我成功餵到人奶都係靠母乳姑娘咋
放心啦

複式洋房

國民生產總值:324

我生完都覺得好好!產前子宮頸開得好慢,好痛想打無痛,姑娘就教我老公幫我按摩,教我用個波波等宮頸開快啲

生緊時可能唔夠氣,其他床位的姑娘都會走黎幫我打氣/幫手推個b出黎

雖然接生的姑娘好攰但都好盡責,好專業咁幫我

產後病房的姑娘同姐姐都好好!

(產房有個姐姐較惡...)

複式洋房

引用:Quote:fiobfirl 發表於 16-10-14 13:46 聽

原帖由 singingsong 於 16-10-14 發表
黎緊呢胎都係威記生
...
甘剪同聯針果度手勢好嗎 係咪真係多實習生

複式洋房

引用:今年五月威院生,我覺得好好呀產後房啲姑娘

原帖由 hontari 於 16-10-14 發表
今年五月威院生,我覺得好好呀
產後房啲姑娘同嬸嬸雖然好忙,但你有需要佢地一定幫到你,照顧bb時有咩唔識 ...
我擔心剪同埋聯針 成日聽人講話整得差 要痛幾個月

別墅

國民生產總值:524

fiobfirl 發表於 16-10-14 22:26
我擔心剪同埋聯針 成日聽人講話整得差 要痛幾個月

我開刀,所以唔知剪同聯會陰傷口手勢係點添
不過個開刀傷口算係咁,唔太痛,無發炎

別墅

fiobfirl 發表於 16-10-14 22:09

我無剪,但爆左,佢搵左個資深醫生幫我聯,因為我爆得深所以聯會好痛
但so far個痛口埋得好靚,聯完針唔係好痛

男爵府

fiobfirl 發表於 16-10-14 22:09

我個日係資深姑娘帶一個實習姑娘聯針,個實習姑娘睇得出佢好驚,我安慰佢叫佢慢慢尼,因為我明白第一次做任何野都會好驚

佢聯左一個鐘,我有剪無爆,麻醉藥過左有少少唔舒服。佢走個陣過尼問我:我係咪整痛你呀

我:少少唔舒服,不過你好叻架啦!我無事

男爵府

Fionhohoho 發表於 16-10-15 00:00
我個日係資深姑娘帶一個實習姑娘聯針,個實習姑娘睇得出佢好驚,我安慰佢叫佢慢慢尼,因為我明白第一次做 ...

我傷口無痛無發炎,兩星期後埋哂

複式洋房

國民生產總值:224

請問有冇試過在威記無痛分娩?因為我怕痛打算用,但是又唔太放心......

子爵府

國民生產總值:14884

回覆樓主:

我上胎威院生,產前產後都幾好喎。我果時冇笑氣,姑娘好好照顧得好足

別墅

NanaChen 發表於 16-10-15 12:08
請問有冇試過在威記無痛分娩?因為我怕痛打算用,但是又唔太放心......

我有用,醫生recommend我用既,不過想用都要等產房㡴同埋麻醉科醫生响先有得用

大宅

國民生產總值:2683

想問而家有冇笑氣用

複式洋房

國民生產總值:324

有笑氣,不過要等產房有位先,我等到開到四度先用到...

男爵府

國民生產總值:5382

回覆樓主:

我第二胎嚮威院生,覺得好好喎。除左產前房d姑娘麻麻地之外,產房同產後房d姑娘同姐姐都好好。尤其產後房d高級護士,教我餵人奶好有耐性。

洋房

國民生產總值:65

我今年5月都系威院生,感覺好好,當時幫我接生,聯針都系一位外籍醫生,感覺好好,傷口無點痛,可能當時系凌晨半夜,所以無實習醫生,姑娘
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎