用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

想生BB 今日: 87|主題: 89089

好唔開心

洋房

國民生產總值:73

琴日放假諗住同c6去龍母廟拜下求子,由於第一次去,咩都唔識,之前都有上bk睇下其他jm講,大部分人都話上到去可以問下人,咁我都諗住上去問人啦點知上到去無咩人,完來琴日係破日,職員都唔多個,都唔知可以問邊個,只係見到有個婆婆係到賣衣紙,咁我地買左份照拜,諗住點香個時唔小心跌左支落地,之後又汁返上黎用(返到屋企上網睇下先知完來跌左落地既香唔可以拎返上黎用)上到上面拜我唔知唔可以拎香入裏面拜,落返下面拜比個婆婆話我先知跟住算啦,諗住再拎份衣紙同生果再拜拜就去摸下龍床啦,點知又唔小心跌左個橙落地燒完衣諗住問下人邊到摸龍床,點知又話破日唔可以摸成件事都好唔順利唔好既野都做哂咁希望龍母娘娘唔好怪我地返黎真係超唔開心其實我可唔可以再搵日好日上過去呢?有無jm知道仲有咩禁忌唔可以做

別墅

國民生產總值:520

回覆:好唔開心

我琴日都第一次上
有兩個婆婆同伯伯係到
個婆婆話 破日都可以摸龍床 如果你唔介意的話
不過我最後都無摸

大宅

國民生產總值:2218

Moeee925 發表於 16-10-14 14:06

琴日放假諗住同c6去龍母廟拜下求子,由於第一次去,咩都唔識 ...
不知者不罪!唔好咁介懷
Good luck

洋房

雨木果 發表於 16-10-14 15:53
不知者不罪!唔好咁介懷
Good luck

多謝你

洋房

tracytam827 發表於 16-10-14 14:26
我琴日都第一次上
有兩個婆婆同伯伯係到
個婆婆話 破日都可以摸龍床 如果你唔介意的話

我只係見到賣衣紙個婆婆 佢仲要好惡

複式洋房

國民生產總值:242

Moeee925 發表於 16-10-14 14:06

琴日放假諗住同c6去龍母廟拜下求子,由於第一次去,咩都唔識 ...

不知者不罪,唔洗唔開心吖~
當 rehearsal lu, 揾個吉日再去過啦,到時揾阿伯伯帶你去摸龍床吖(伯伯好好人架)

洋房

ginia_ng 發表於 16-10-14 17:04

不知者不罪,唔洗唔開心吖~

多謝你呀你地安慰完而家心情好好多下次擇個吉日再去過

複式洋房

Moeee925 發表於 16-10-14 17:21
多謝你呀你地安慰完而家心情好好多下次擇個吉日再去過
...

其實見到你寫到咁蝦轆,覺得好可愛吖

多咀提一提,到時除咗生果,記得“唱”定 d 紙幣,摸完龍床佢有個箱會叫你入 d 錢落去(伯伯會帶住你做,而且佢話多少無所謂)

洋房

ginia_ng 發表於 16-10-14 18:35
其實見到你寫到咁蝦轆,覺得好可愛吖

多咀提一提,到時除咗生果,記得“唱”定 d 紙幣,摸完龍床 ...

琴日搞到咁直情想喊出黎c6仲怪我唔問下人我都唔知可以問邊個多謝你呀,你真係好好人希望你都心想事成

複式洋房

Moeee925 發表於 16-10-14 18:51
琴日搞到咁直情想喊出黎c6仲怪我唔問下人我都唔知可以問邊個多謝你呀,你真係好好人:fo ...

都祝你抽到好簽,好快要返去還神

(記得 m 緊唔可以去 woo)

複式洋房

國民生產總值:289

回覆樓主:

唔好唔開心。揾個適合祈福的日子再去過。加油。
另外,可以去求簽,搵珍姑幫你解簽。我上星期六去仲有去買燈,去點燈祈求早生貴子。祝大家好孕。

洋房

ginia_ng 發表於 16-10-14 19:29

都祝你抽到好簽,好快要返去還神

知道thank you so much

洋房

bbbp0712 發表於 16-10-14 19:36
唔好唔開心。揾個適合祈福的日子再去過。加油。
另外,可以去求簽,搵珍姑幫你解簽。我上星期六去仲有去買 ...

多謝你呀大家咁話祝你早生貴子,事事順利

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎