用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

在職媽媽 今日: 47|主題: 27607

發吓白日夢...

複式洋房

國民生產總值:230

純粹八吓,發吓白日夢,如果你今年4張幾,有兩個細路,一個中一,另一個小五,吾洗供樓交租,將來冇諗住送D細路去外國讀書,你諗你地手頭上有幾多錢先放心做全職媽?

王國熱話

複式洋房

國民生產總值:323

siumau 發表於 16-10-14 14:51
純粹八吓,發吓白日夢,如果你今年4張幾,有兩個細路,一個中一,另一個小五,吾洗供樓交租,將來冇諗住送D ...

要睇下另一半收入如果先決定到

複式洋房

joejoelove 發表於 16-10-14 15:00
要睇下另一半收入如果先決定到
冇諗住另一半有家用俾我,純粹食老本

子爵府

國民生產總值:11592

純粹八吓,發吓白日夢,如果你今年4張幾,有兩個細路,一個中一,另一個小五,吾洗供樓交租,將來冇諗住送D ...

中一, 小五就唔會做全職媽啦, 如果小朋友仲細就話啫

伯爵府

國民生產總值:19601

tszchungmama 發表於 16-10-14 15:24
中一, 小五就唔會做全職媽啦, 如果小朋友仲細就話啫

冇錯,有幾多錢都會返工,如果有好多錢就會揀工做
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

大宅

國民生產總值:2557

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章

kikiboy 發表於 16-10-14 18:31
冇錯,有幾多錢都會返工,如果有好多錢就會揀工做

同意
女人始終自己賺錢洗吃香d,最多賺錢買花戴
有工作,有安全實在感,又唔會同社會脫節

侯爵府

國民生產總值:22435

回覆:發吓白日夢...

即係坐吃山崩。。為咩?

大宅

國民生產總值:4516

2015xmas 畀面勳章

其實你想退休咋

別墅

國民生產總值:995

啲小朋友咁細個, 好似仲有排先有機會諗呢啲喎!

琥珀宮

國民生產總值:182744

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

仔女都咁大, 去打下風流工都幾好丫

複式洋房

aptcan 發表於 16-10-15 23:34
其實你想退休咋
哈哈……我諗我係有退休傾向,自從D細路出左世,又要番工,又要打理頭家,D細路小嘅時候要貼身照顧,番學又要跟功課,捱到金睛火眼,衫又吾捨得買件好D嘅,食又吾捨得食好D,都吾知為乜!我雖然只係四張幾,體力和心態已經到退休年紀!

翡翠宮

國民生產總值:91874

睇下另一半揾幾多,開除曬開支之後仲有幾多剩

大宅

國民生產總值:2021

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

大嗰個先中一, 其實仲有大把$$要使喎....

水晶宮

國民生產總值:54072

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 2015xmas

有自住樓,加幾個單位收租

或至少5千萬

大宅

國民生產總值:4839

回覆樓主:

我成日發白日夢,不用返工,有工人幫手,自己照顧番小朋友,有樓收租,冇經濟壓力,每年同小朋友去下旅行咁。現實就。。。

伯爵府

國民生產總值:16677

全職好悶架,搵份part time就差不多
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎