美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

最近買左 2 號 (toner) 3 號 (lotion), 美白精華,同mask 用。
美白精華只用左一次,未有comment; mask 未用,2, 3號用左3 日,感覺幾保濕,同埋塊面會好滑。
有無長期用家分享下,係咪真係對敏感皮膚好?落妝我聽聞好好用,但我用fancl and cruel 已經覺好好,唔諗住轉住。

本人係易敏感乾皮膚。curel 用到intensive moist cream 都覺唔夠保濕。

男爵府

我用緊呀因為我有濕疹
落妝、toner、skin solution、面霜、barrier veil、防曬、粉底

伯爵府

Ming_Yan 發表於 16-10-14 15:19
我用緊呀因為我有濕疹
落妝、toner、skin solution、面霜、barrier veil、防曬、粉底 ...
請問skin solution 係點用?當一般cream 用定敏感起果時先用?防曬係咪有美白果隻?

男爵府

mimorjai 發表於 16-10-14 16:07
請問skin solution 係點用?當一般cream 用定敏感起果時先用?防曬係咪有美白果隻? ...
我當補濕精華用呀防哂得一隻,唔肯定有冇美白
不過粉底液 no good, 太乾

子爵府

引用:Quote:Ming_Yan+發表於+16-10-14+15:19+我

原帖由 mimorjai 於 16-10-14 發表
請問skin solution 係點用?當一般cream 用定敏感起果時先用?防曬係咪有美白果隻? ...
我敏感時當cream用,不過依家呢d天氣應該唔夠力

大宅

mimorjai 發表於 16-10-14 16:07

我當精華用,之後再用lotion/cream.

大宅

mimorjai 發表於 16-10-14 14:54
最近買左 2 號 (toner) 3 號 (lotion), 美白精華,同mask 用。
美白精華只用左一次,未有comment; mask 未 ...

ad+係可以控制下敏感但 冇其它功能。我係皮膚更生期時會用下蜂毒面膜/面霜。

男爵府

美白精華只用左一次,未有comment; mask 未 ...

我用著AD+好幾年,轉季時皮膚敏感用佢真係好得,衰在自己好中意試新嘢,一見皮膚穩定著後又想試其他牌子,終於上星期六又喇嘢,皮膚又敏感,即刻撲去銅鑼灣log-on配著AD+ skin solution和敏感Mask,搽著2日,皮膚又穩定返。另外我身上有某些部位有濕疹,我也有用開AD+沖涼液和洗頭水, body milk,雖然貴但好有效。

大宅

我原本用開cpb,可能太潤爆瘡,之後去屈記一口氣買左二千幾蚊,覺得好好用,暗瘡收晒,現在繼續用住先,等轉定左季我又用返cpb

大宅

我都用緊成條line, mask好好用,但係唔貼面,skin solution都好用,但朝早上妝一定要搽多浸lotion or cream先得,防曬用左冇好像沒有變差,佢啲產品用左好快,c5 暗瘡精華我都有用,遲啲想試埋其他兩隻精華,屈臣史真係賣得好貴
擠完暗瘡粉刺一定敷佢個mask再噴cool lotion 降紅!

粉底係咪唔好用?我仲想試tim, 見過人話碎粉好用,ad+真難搵review!

伯爵府

Ming_Yan 發表於 16-10-14 19:41
我當補濕精華用呀防哂得一隻,唔肯定有冇美白
不過粉底液 no good, 太乾

咁skin solution 係咩質地?精華液嗎?

男爵府

mimorjai 發表於 16-10-16 03:37
咁skin solution 係咩質地?精華液嗎?
好水嘅乳霜咁

複式洋房

只用過for暗瘡果隻mask,無咩好大作用

珍珠宮

Garmimi 發表於 16-10-16 01:12
我都用緊成條line, mask好好用,但係唔貼面,skin solution都好用,但朝早上妝一定要搽多浸lotion or cream ...

我用防曬加碎粉幾好幾自然,最重要唔傷皮膚麻

大宅

ahpoo 發表於 16-10-20 08:18
我用防曬加碎粉幾好幾自然,最重要唔傷皮膚麻

我臉好多暗瘡印 一定要用粉底 !!不過碎粉好多選擇 好難說服自己買ad+ (emoji)(emoji)(emoji)

大宅

Garmimi 發表於 16-10-20 08:22
我臉好多暗瘡印 一定要用粉底 !!不過碎粉好多選擇 好難說服自己買ad+ (emoji)(emoji)(emoji)
...

碎粉hold得唔耐但用咗唔敏感。試過用chanel會敏感, impress 又太乾,仍搵緊有冇好用又唔會敏感既碎粉。

大宅

Garmimi 發表於 16-10-16 01:12
我都用緊成條line, mask好好用,但係唔貼面,skin solution都好用,但朝早上妝一定要搽多浸lotion or cream ...

有色粉底防曬係唯一我用過ad+系列我最唔夾既産品。

大宅

海馬子 發表於 16-10-20 00:41
只用過for暗瘡果隻mask,無咩好大作用

佢隻mask對敏感有用d。我敏感或自己針清後紅喠敷會降紅。對暗瘡作用唔太大。暗瘡我用佢支acne spot ,比較溫和,用完唔會太乾。我朝早用ettusais 支荳荳護理遮瑕霜,可消炎又有小小coverage, 百幾蚊用到半年有多

大宅

好好用啊

伯爵府

minacalvinbb 發表於 16-10-22 00:05
好好用啊

請問3r果支係咩黎?

首頁

尾頁

跳至