用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 3545|主題: 868729

無花果成20蚊兩!  

伯爵府

國民生產總值:17984

唸住煲湯,買左一兩十粒倒要60蚊,我比人呃嗎?但幫親開架

男爵府

國民生產總值:8210

ahpoo 發表於 16-10-14 15:26

有平有貴,我係樓下街市見$49至$160都有,但耐唔中見盞記賣$50/4包(好似半磅一包)

水晶宮

國民生產總值:74968

樂桃猴年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 我的育兒心得勳章 2015xmas 2016夢想成真

引用:唸住煲湯,買左一兩十粒倒要60蚊,我比人呃

原帖由 ahpoo 於 16-10-14 發表
我早前響盞記買左50蚊4包。細粒的。

再早前又響樓上買左包。大粒的。都係廿幾蚊。(不過要like佢fb.)

不過無花果有貴有平。話唔定咁貴可能好靚呢。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

大宅

國民生產總值:2509

我都買過,店員磅完才驚覺二両得六粒要$40.!我覺得食水太深,唔會再幫襯

男爵府

國民生產總值:5249

hashtag影視迷勳章

一兩應該冇十粒咁多喎.是否4兩?不過就算4兩$60都貴

大宅

國民生產總值:4458

引用:唸住煲湯,買左一兩十粒倒要60蚊,我比人呃

原帖由 ahpoo 於 16-10-14 發表
我都買過一次,不過好似係十粒50蚊倒,係美國無花果,貴D嘅。
土耳其果隻會平好多

禁止訪問

國民生產總值:4672

侯爵府

國民生產總值:20467

回覆樓主:

有平有貴 , 我見有d 1磅200蚊

伯爵府

BB.wai 發表於 16-10-14 15:41
一兩應該冇十粒咁多喎.是否4兩?不過就算4兩$60都貴

sorry係買左3兩至真!

子爵府

國民生產總值:14092

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

早兩個星期落樓下街市諗住買無花果煲湯,佢未拎出黎之前老闆已講明而家無花果貴左好多,要20 蚊一兩,因為冇咩來貨,我都打左個突
執子之手,與子偕老~

男爵府

國民生產總值:9544

回覆樓主:

我上個月買左3粒要18蚊

男爵府

國民生產總值:5327

畀面勳章 2015xmas

今日見最平$90/磅,真係好貴!

wcpcelia    發表於 16-10-14 16:13

伯爵府

wingci 發表於 16-10-14 15:53
早兩個星期落樓下街市諗住買無花果煲湯,佢未拎出黎之前老闆已講明而家無花果貴左好多,要20 蚊一兩,因為 ...

但新鮮既又平左咼,真係唔明

水晶宮

國民生產總值:56101

我買開160蚊一磅...........

禁止訪問

國民生產總值:4672

水晶宮

國民生產總值:56101

siubbsw 發表於 16-10-14 15:41
我都買過,店員磅完才驚覺二両得六粒要$40.!我覺得食水太深,唔會再幫襯
...

唔係架,有D靚貨真係好貴....
我家人同一間鋪頭買嘢買左十幾廿年,知道佢地D嘢係好同埋唔呃人,但D無花果由我細個時幾十蚊賣到80蚊,120蚊,依家仲要160蚊一磅.....老細都話可能唔再賣,來價太貴了...

男爵府

國民生產總值:6109

我買168蚊一磅, 一磅約有60細粒, 咁即係算平定貴呀?

男爵府

國民生產總值:8710

畀面勳章

回覆樓主:

我亞媽係上環某海味舖訂左一磅,號稱頂級同超大size,我啱啱食完,盛惠 $380

珍珠宮

國民生產總值:38583

我買美國一級糖心L size 無花果,一磅要$280左左,得三十幾粒。中間糖心,又大粒,用來焗水煲湯一流。

珍珠宮

國民生產總值:38583

msanubis 發表於 16-10-14 16:18
我買168蚊一磅, 一磅約有60細粒, 咁即係算平定貴呀?

Ok, 差不多,正常價

msanubis    發表於 16-10-14 16:30
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎