想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位JM, 我和太太剛於9月於仁安周敏姫醫生進行iui, 可惜失敗!想問問各位,如我們打算預備11月會進行多一次IUI, 各位會否再嘗試仁安周醫生抑或會改轉另外一位醫生會較好?
我同太太今年都39歳,究竟應否進行IVF 比較IUI實際啲?台灣IVF是否除香港外,會比較有信心?如於台灣進行IVF, 一般程序如何?
或者各位JM經IUI成功受孕是光顧邊位醫生?
麻煩各位JM可以解答,由於我𠉴不是看此forum好耐,可能之前已經有JM post咗,但我睇過資料比較零碎,如各位有以上資料可否再post多次比我並原諒我及太太於呢方面知識的貧乏!Thanks

大宅

回覆 Jacky628 的帖子

我搵咗仁安Dr Kenneth Mao, 攪掂咗, 仔仔就快8個月了

複式洋房

回覆 Yuki81822 的帖子

恭喜你

複式洋房

Jacky628 發表於 16-10-14 15:34
各位JM, 我和太太剛於9月於仁安周敏姫醫生進行iui, 可惜失敗!想問問各位,如我們打算預備11月會進行多一次 ...

我喺仁安做過一次iui,失敗後決定唔再浪費金錢同時間,因為iui成功率其實比自然懷孕高少少。最後台灣ivf bingo。建議ivf前睇中醫調理身體同食supplement, 會事半功倍。

大宅

各位JM, 我和太太剛於9月於仁安周敏姫醫生進行iui, 可惜失敗!想問問各位,如我們打算預備11月會進行多一次 ...

我都在仁安周文姬做了3次IUI都失敗⋯其實成功機會很低⋯現在試IVF但第一次都失敗咗⋯等今個月試第二次⋯我都覺得如果失敗就轉其他醫生

複式洋房

回覆 siubody 的帖子

我自己想試第二個醫生,醫生醫生不過太太認為IUI個個醫生也一樣,想繼續再搵仁安周醫生跟進!

複式洋房

回覆 Kimike 的帖子

香港IVF費用太高,所以諗緊台灣IVF

大宅

Jacky628 發表於 16-10-14 23:26

仁安IVF 大約12萬

大宅

你地咩原因做iui的?

我之前因為先生精子弱所以3月做左iui, 都係周醫生做,但failed。
之後5月時自然bingo, 但最後7月時無左心跳。
我黎緊打算直接做ivf, 因為我覺得iui成功率好低。

我會繼續揾周醫生做ivf, 因為周醫生好專業,跟得好足,俾到我信心。

複式洋房

Jacky628 發表於 16-10-14 23:26

我喺北醫做ivf第一次hk$30,000無雪胎 (只計醫療費), 第二次hk$40,000左右連雪胎~ 香港做一次起碼hk$100,000, 心理壓力都好大。台灣驗血都平好多,驗哂成日package $2,000都唔洗,香港剩係驗AMH都差唔多$2,000。

複式洋房

Fiona919 發表於 16-10-14 23:48
你地咩原因做iui的?

我之前因為先生精子弱所以3月做左iui, 都係周醫生做,但failed。

我AMH低,先生丁丁形態不合格~

侯爵府

回覆樓主:

我38嘅時候做咗6次natural iui失敗

係39嘅時候做ivf,好幸運放1次就中咗,可惜小產了
之後4個月左右再放胎,都中咗,而家35週了

你太太39,建議嘗試ivf,成功機會大d

大宅

Kimike 發表於 16-10-15 20:28
我AMH低,先生丁丁形態不合格~

我先生型態洗完得3%, iui failed.

我覺得如果精子唔合格,洗完精都唔會有好大分別。無謂浪費時間金錢。

試下食supplements, 我先生預備做ivf時有食supplements, 精子改善左好多,自己bingo左。

大宅

Dot0716 發表於 16-10-15 21:56
我38嘅時候做咗6次natural iui失敗

係39嘅時候做ivf,好幸運放1次就中咗,可惜小產了

natural iui即係唔刺激排抑,只打破卵針,然後放精?

侯爵府

Fiona919 發表於 16-10-15 23:00
natural iui即係唔刺激排抑,只打破卵針,然後放精?

我破卵都無打
完全自然週期下放精

大宅

Dot0716 發表於 16-10-15 23:09
我破卵都無打
完全自然週期下放精

只放精幾錢?

侯爵府

Fiona919 發表於 16-10-16 00:15
只放精幾錢?

約5千左右

大宅

我在仁安搵董醫生做iui,一次bingo!
我見董醫生成功率都幾高,但其實都好睇你同老婆嘅身體狀況,同老婆驗身報告有咩問題?

不過都同睇下你地同bb嘅緣份嘅~
祝你地快d成功!

大宅

siubody 發表於 16-10-14 22:18
我都在仁安周文姬做了3次IUI都失敗⋯其實成功機會很低⋯現在試IVF但第一次都失敗咗⋯等今個月試第二次⋯我 ...

我都係睇仁安周醫生,做左3次iui fail
好灰心,都唔知再做唔做第4次
IVF 又真係應付唔到.....有冇人搵周醫生係bingo 到嫁?

大宅

如果39歲就唔好再攪iui 速戰速決 ivf時間過左 再俾錢都無機會

祝早日順利生b

首頁

尾頁

跳至