懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我對上一次m第一日係8月22,之後係9月3-5號都有do do, 9月22自己+去普通診所check到bingo,4週! 今日去私家照,照計應該係7週,但醫生話個胎好細,得大約5週幾,而且照唔到心跳,今日抽左血!下星期要返去再抽血同照,我真係好好好驚,好擔心!希望下星期會照到閃閃啦!

請問有無jm試過一樣咁既情況呀?

大宅

我的育兒心得勳章

唔好擔心,有時可能遲排卵,我細果隻都係7週照唔到閃,我仲驚係前一年先小X,以為又嚟,結果8週照到

大宅

回覆 qqsmall29 的帖子

多謝你!呢個都係我第二胎,希望最後都可以同你一樣順利啦!

複式洋房

我都係8周先照到, 放心! 係你嘅始終係你

6周時流啡, 一粒有1CM, 另一粒得0.5CM... 都以為佢唔得~

第8周同SIZE喇~

大宅

回覆 louielcy 的帖子

唔好意思,想問多少少,想問你果時除左訓多d床,有無話食d咩之類有幫助?

複式洋房

乜都無做, 只係除左小便沖涼外都瞓床...

大宅

回覆 emilychan1119 的帖子

其實真係唔洗咁快去照超聲波, 咁早去只係自己嚇自己起碼都足8-9 weeks先去照, 早期都係靠個胎本身, 無咩可以做...
反而休息多D, 放鬆心情會對個胎好D

我剛去照第一次係M計10 weeks, 照出黎個胎只係8w5d, 有心跳

複式洋房

超擔心⋯LMP 九月一日,驗小便三次都是有⋯前日發燒、勁嘔、頭暈、去左急,⋯但醫生在肚皮照⋯話暫時什麼都看不見⋯係咪已經⋯星期六會睇私家⋯
有人可以分別下嗎⋯

大宅

我驗到係4週 仲因為肚痛懷疑宮外孕 診所醫生CALL左白車 要我即刻入院 連續幾日返醫院抽血CHECK HGC 好彩係正常 驚左幾個禮拜 成8週先肯定佢係到 真係驚左好耐 所以你唔好太擔心 佢可能仲係太細

大宅

我都係上星期抽左血,今個星期五就要返醫院再抽多次做對比!今個星期真係好想快d過!超擔心!咁請問你照出黎size正常嗎?同埋係咪已有心跳?

大宅

MommyPanel勳章

我都係等到第8週先去照第一次ULTRASOUND, 先照到心跳, 所以放心

大宅

回覆 lizlit 的帖子

希望大家最後都會無事,順順利利!你呢幾日都要多d休息呀!我係全職媽咪,無工人,要湊一個4歲大囡,所以都好難完全訓床,都只係盡量休息多d!
加油!

複式洋房

Thx大家😊

大宅

hoimin 發表於 16-10-19 10:30
我驗到係4週 仲因為肚痛懷疑宮外孕 診所醫生CALL左白車 要我即刻入院 連續幾日返醫院抽血CHECK HGC 好彩係 ...
我都係,因為我右下腹拿住超痛,之後去診所睇,醫生幫我驗尿有左,怕我宮外孕,要我立即去急症(我自行搭的士去),去到急症登記後,就量血壓,問最後黎M第一天係幾時,之後醫生幫我陰超睇,佢話見倒我下腹有陰影同有積水,唔排除係宮外孕。之後等一陣叫我驗尿,篤手指(取血),之後要住院,辦理入院手續後上病房,又要量多次血壓、問腹痛到咩程度、又驗尿、換病房衫後,再去照陰超。

大宅

繼續:再去照陰超,另一醫生話暫時未見倒有胎,唔排除係宮外孕(剩係宮外孕三個字都驚了)返入病房抽血,住院住左三日兩夜,最後果朝有大醫生巡房,醫生話:你係有左,但由於週數仲細,得四週,暫時咩都睇唔倒,讓我出院回家休一星期息後再覆診,到左覆診日,陰超終於見倒啦,醫生話照到子宮內有胎囊,大約1mm,未有心跳,下次覆診應該聽到心跳喎!(終可排除不是宮外孕了)下一次覆診週數係八週,好期待!《醫生話,要聽倒心跳至會寫懷孕證明書比我》我在威院檢查的。

民房

別擔心,我也是七週多才照到心跳的,你現在只要多休息,保持心景開朗就好。

首頁

尾頁

跳至