用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

烹飪錦囊 今日: 1|主題: 106894

[用具] 豬肉剁碎

大宅

國民生產總值:1414

請教各位係用咩工具剁碎 d 豬肉呢?

我想買碎肉機, 唔知邊款好? 又怕難洗喎!

求意見, 先謝!

王國熱話
不定期更新市場分析/股票/新股介紹 **(updat...
家庭收入40K,有一個小朋友,要供樓,學費...
收期權金
想停FⅩD The one

珍珠宮

國民生產總值:36954

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 吸收力勳章 畀面勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

自己人手剁

男爵府

國民生產總值:8368

回覆:豬肉剁碎

我都係人手。

寶石宮

國民生產總值:300218

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 2015xmas

回覆:豬肉剁碎

我都係手剁

珍珠宮

國民生產總值:44061

回覆樓主:

手剁最好味

大宅

國民生產總值:1414

其實我都係手剁, 我仲以為宜家d人唔會咁做添! 多謝以上各位既意見!

stagea    發表於 16-10-17 11:47

男爵府

國民生產總值:8368

引用:其實我都係手剁, 我仲以為宜家d人唔會咁做

原帖由 ILoveCinderella 於 16-10-17 發表
其實我都係手剁, 我仲以為宜家d人唔會咁做添! 多謝以上各位既意見!
主要係乾淨d.安心d

大宅

國民生產總值:4473

以前手剁,最近買了部手動的,剁碎,切片,切条,$三佰頭,唔錯!

大宅

國民生產總值:4467

回覆 TSUNTINGMA 的帖子

邊樹買? 清洗難嗎? 有冇相睇?

大宅

國民生產總值:2563

TSUNTINGMA 發表於 16-10-17 17:18
以前手剁,最近買了部手動的,剁碎,切片,切条,$三佰頭,唔錯!

我都想知,那兒買?

大宅

國民生產總值:4473

其實永安,我愛厨房都有佢地產品,但唔係全部!
呢部我都係佢地做Road Show 嘅 Counter度至揾到!
你可以去佢地facebook望下边度造推廣,仲有折添!

非常好用!
http://www.konstar.com.hk/product.php?id=3813488

別墅

國民生產總值:509

回覆樓主:

V仔個玻璃chopper 好用喎。又切得快又易洗

男爵府

國民生產總值:7214

stagea 發表於 16-10-14 17:04
自己人手剁

到,我都係人手剁,好快咋,5使幾分鐘

珍珠宮

國民生產總值:36954

ProAbsorb勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 動物勳章 吸收力勳章 畀面勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

PerryChak 發表於 16-10-20 19:24
到,我都係人手剁,好快咋,5使幾分鐘

係!真係好方便

大宅

國民生產總值:1487

億世X強力碎肉攪拌器,好易清洗,約HKD180
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎