自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

上網揾好似好多唔同答案咁,通常幼稚園係教邊個英文多?謝謝!

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

Beige?

侯爵府

陪月勳章

Beige x 2

伯爵府

Skin color

Beige係米色 偏黃
肉色係較peachy

Jolin_Yuen    發表於 16-10-14 17:27

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

nude?

2BMa    發表於 16-10-16 05:03
chelsea_meow    發表於 16-10-15 04:59
oni2    發表於 16-10-14 17:30
Zenia    發表於 16-10-14 17:06
luvkaka    發表於 16-10-14 17:02
fatpanda    發表於 16-10-14 17:00
你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

我唔知真正英文係咩, 不過如果要我表達肉色我會用nude color.
我覺得beige好似比肉色深少少咁...

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:nude?

原帖由 超級特務 於 16-10-14 發表
nude?
X2

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

NUDE

大宅

Nude

翡翠宮

我第一時間都係諗NUDE

Ccchloe    發表於 16-10-14 17:46

水晶宮

Nude
you completed my life <3

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

nude

大宅

回覆:請問肉色英文係乜?

我兩個女(算係abc)話叫做peach.
我問佢地會唔會用‘nude’形容顏色,佢地笑笑口(我估佢地諗緊衰嘢),然後話唔會。

男爵府

Michelle Obama wore to a state dinner as "nude." In fashion, the word is most often used to describe a shade that is a little darker than champagne, lighter than sand and perhaps with a hint of blush or peach.

When you hear the word “nude,” what do you picture?

In fashion, it’s a common description of the shade a little darker than champagne, lighter than sand and perhaps with a hint of blush or peach.

---From the web

大宅

Nude

子爵府

Peach puff

子爵府

Nude

公爵府

Skin color

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

pale orange pale pink

首頁

尾頁

跳至