用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 1516|主題: 869615

遊戲治療

男爵府

國民生產總值:9206

小朋友5歲,好小事佢都會好緊張,例如整損小小,比蚊咬,返學前搭車會驚急尿,老師都話佢响學校有時會表現緊張,例如唔識摺紙,唔知點做,我好擔心佢咁既情況,到小學面對更大壓力,唔知點處理,所以想睇下係咪有遊戲治療可以幫到佢,私人機構和福利機構都可以,謝謝

複式洋房

國民生產總值:445

回覆:ckfamily 的帖子

協康會 -- 可致電問吓

www.heephong.org/webprod/cht/courses-and-activitie

大宅

國民生產總值:3411

回覆:遊戲治療

小童群益會有遊戲治療!

wcpcelia    發表於 16-10-16 08:45

大宅

國民生產總值:1612

引用:小童群益會有遊戲治療!

原帖由 car_li 於 16-10-14 發表
小童群益會有遊戲治療!
係。

珍珠宮

國民生產總值:44142

動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 2015xmas

回覆 ckfamily 的帖子

我仔上左幾年的確有幫助 pm u

大宅

國民生產總值:1988

blackberry 發表於 16-10-14 18:27
回覆 ckfamily 的帖子

我仔上左幾年的確有幫助 pm u

請問係邊間?
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎