時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

係咪真係個個都係黃絲 反中 港獨
因為我見自己fb d80尾都好多黃絲
令我好驚之後香港到底會變成點
點解而家d細佬個個都只求回報 不懂付出
乜都賴政府
我既10後會變成咁既話 我好想踢佢出街

男爵府

要自小把好關, 培養正確價值觀.

當自己的小朋友以達標的學業能力, 正常的溝通能力和積極的思維去面對他們的人生時, 思想偏激又沒有獨立思考能力的不會是對手.

子爵府

palmchristy 發表於 16-10-14 18:07

當自己的小朋友以達標的學業能力, 正常的溝通能力和積極的思維去面對他們 ...

同意

大宅

我教會好多都係七十八十九十。都係黃絲。跟本唔關乜年代。係佢地思考上接收到乜人只係年輕人比較激進點

大宅

Bikecar 發表於 16-10-15 21:43
我教會好多都係七十八十九十。都係黃絲。跟本唔關乜年代。係佢地思考上接收到乜人只係年輕人比 ...
其實香港係有好多黃絲,不論任何年纪,你時政好多人唔想應!
但所謂黃絲都有激有唔激。

男爵府

我尊重不同政見的朋友.

若然以事論事, 只要言之有物, 不是單單轉發個別傳媒偏頗狹隘之論點的話, 討論空間很大的.

如果列舉的觀點有point, 怕乜野回應. 最怕討論得黎, 問多兩句超出左有關報導範圍就回應唔到.

暫時感覺, 呢度的討論係尚算理性的.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

namnamnamlolo 發表於 16-10-14 17:52

我仔00出世,我自己教佢價值觀。我仔唔係黃c,但佢有不少同學係,佢地冇針鋒相對已經好好

芝麻街    發表於 16-10-16 01:05

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

唔駛擔心,香港一定衰硬,我已經開始睇化,佢地鍾意送自己一程就隨便,好彩有份好職業唔會受經濟差影響,我放長雙眼睇下佢地點玩死自己

btw, 慶幸我小朋友唔係黃c

芝麻街    發表於 16-10-18 22:21

侯爵府

好彩我千禧仔女唔係黃C

如果我仔好似freesbitch咁不知所謂,真係當舊屎仲落太平洋算了

blackberry    發表於 16-10-19 16:35
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

我覺得学生九成系黄c,因為佢地好易受人影響,同埋非黃c會被人排擠!
不久將來,我地呢班走得走、去得去,会係遍地黃c,所以我地要教育好我地的下一代,以免遺害人間!!!!

侯爵府

littlesister 發表於 16-10-16 02:09
唔駛擔心,香港一定衰硬,我已經開始睇化,佢地鍾意送自己一程就隨便,好彩有份好職業唔會受經濟差影響,我 ...

我都有同感,將來香港點衰,係佢地自己做成,唔好到時又賴人地就得。

珍珠宮

ICbaby 發表於 16-10-18 21:19
我覺得学生九成系黄c,因為佢地好易受人影響,同埋非黃c會被人排擠!
不久將來,我地呢班走得走、去得去, ...

問題係 到2047 黃絲會好難接受個社會變成咁 亦都好難會under大陸人上司
對佢地將來前途 心境 都好大影響

子爵府

我朋友的兒子讀中大,他和很多同學都是黄c,佢地有去佔中,我朋友當時去現場探訪,回來同我講那些年青人很有衝勁,個個充滿理想,她都被感動,認為他們就是香港的希望等等,近來閒談原來他們一家五口都投票給熱血本土的議員,那個議員就是游惠禎,今日問她有冇後悔投票给游,她說這是大陸政府的問題,政府要反省為什麼游會這樣宣誓,我聽到暈了

我考慮不和她再來往,怕激死。

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

KCWO 發表於 16-10-18 22:00
我朋友的兒子讀中大,他和很多同學都是黄c,佢地有去佔中,我朋友當時去現場探訪,回來同我講那些年青人很 ...

因為腦已洗!改不了!日日一毒果!慢性中毒,好難救!

伯爵府

namnamnamlolo 發表於 16-10-14 17:52
我仔係01年,佢唔係黃絲,但民族意思都唔強,可能仲細啦

伯爵府

識好多90 00後都係黃絲, 有個別非黃絲唔敢出聲

見住佢地是非不分, 重要拎住佢地認為叫公義兩隻字就縱容暴行就覺得好鬼恐怖
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我答你,我小朋友唔係黃絲,亦睇通透班人喺度玩緊乜嘢!

水晶宮

我囡大學生,唔係黃屍,宜家比香港班黃屍垃圾迫到佢越黎越愛國,

佢話好想快啲一國一際亞爺快啲黎救救香港人喎

男爵府

palmchristy 發表於 16-10-14 18:07

當自己的小朋友以達標的學業能力, 正常的溝通能力和積極的思維去面對他們 ...

贊成!一定要從小培養好正確觀念

首頁

尾頁

跳至