用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

產前產後 今日: 11|主題: 236377

有冇長期腰痛, 生骨刺既媽媽?

複式洋房

國民生產總值:424

我10月1 岩岩用CB, CHECK 左BINGO 4-5 WEEK, 去埋醫生度CONFIRM 埋. 本人長期腰痛, 依家岩岩開始陀B, 已經開始扯住痛....有時會是左PAT PAT 扯去大比位果度拉住痛...( 輕微, 不是嚴重) 但是, 如果我散步一小時, 條眼已經開始有酸痛的感覺.

想問下, 各位姊妹, 有冇人有試過呢個情況?
想問下, 有冇邊位婦科醫生起呢方面可以提供到更好既意見?
本人未去過照超的, 想問大家意見再BOOK 醫生~ 各位 JM , PLEASE HELP~

依家岩岩起步...已經咁樣...唔知個肚愈來愈大....點頂得順.

複式洋房

國民生產總值:134

我之前未夠3個月扭傷咗腰背,自己本身有骨刺,睇專科脊醫,佢話無野可以做,叫我自己用熱毛巾敷下,連藥膏都唔肯開俾我!

睇婦科,佢都係俾d 止痛藥我 (panadol ) .因為隔咗2-3 星期, 我見唔係好痛,無食!我上一胎開刀,今胎都諗住一樣,佢都讚成!你見婦科時,可問問佢意見!

複式洋房

Ssfchan 發表於 16-10-16 08:37
我之前未夠3個月扭傷咗腰背,自己本身有骨刺,睇專科脊醫,佢話無野可以做,叫我自己用熱毛巾敷下,連藥膏 ...

想問你陀b 時,會唔會好鬼痛?
我依家常扯住條筋,唔知點搞。。 。

複式洋房

國民生產總值:134

我本身唔係成日痛,所以都ok, 同平時差唔多!
如果你本身成日痛,我諗醫生都係俾d止痛你傍身!有痛先食!

大宅

國民生產總值:1017

我由有左開始都腰痛,婦科醫生話冇辦法,因我重及生完第一個後冇動運,到4個月時會仲痛,叫我記住用托腹帶。之後我看中醫,有食中藥的日子會好的,痛少的又瞓到,冇食就痛到半夜醒。可以去試試中醫,看看幫唔幫到你。

複式洋房

Ssfchan 發表於 16-10-16 11:26
我本身唔係成日痛,所以都ok, 同平時差唔多!
如果你本身成日痛,我諗醫生都係俾d止痛你傍身!有痛先食!

thx!

複式洋房

阿迪 發表於 16-10-16 16:14
我由有左開始都腰痛,婦科醫生話冇辦法,因我重及生完第一個後冇動運,到4個月時會仲痛,叫我記住用托腹帶 ...

好的,除左腰會痛,左邊身體仲有條筋扯住扯住。。。拎唔到野同埋好唔方便
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎