用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

婆媳關係 今日: 115|主題: 24249

Arrin 媽媽之 咒怨第N 集伽倻王的誕生

男爵府

國民生產總值:7392

係時候開返個講99既post

話說早幾日99突然話約食飯,借口係賀姑仔搵到工喎。

c6啖氣仲未消,係比面個妹先答應出席,當然因為唔想對住佢,所以叫埋姑姐一家四口去(其實好人嚟既,但兩公婆好八婆好多事非)

因為假期驚無位泊車,所以我地早咗出到去。話約7點,我地6:45就坐好咗。

因為關公嬰仲細,我要set 好佢張龍椅比佢食飯。關公嬰就坐好係我同老公中間,我有預感99一定想坐係我側面,所以我放咗個媽媽袋係隔離擋Q 住佢。

7:10 未有人到。。。正打算叫少少野食住先,老公一舉手想叫人嚟時,就馬上講咗句:妖,無胃口啦!(怨念開始)....

(妖!99你咩事呀??❓玩插座電親+白食症呀??佢搽粉搽到面無血色,d 粉可以用信用咭括返出嚟咁,個頭電到又燶又黃又焊又大舊...似咩呢?驚!!)

佢想坐埋個仔隔離,我老公馬上散發出無窮怨念簡直咒怨伽倻子上身,變成伽倻王。 99馬上退後走去我隔離...佢想拎走我個袋,我馬上扮拎野野比關公嬰,佢就唔敢掂了。

我老公好肚餓,終於人齊,話叫餸叫叫叫。。。7:40先叫到...一味狂叫關公嬰去佢度,又要抱,又要話拖佢出去睇魚(方圓100里係無魚架!)我女縮開唔比佢掂,仲想扁咀喊(鬼咩,又謝遜金毛獅王咁樣控埋佢到,嚇_死人個女咩!)

關公嬰已經坐咗一粒鐘,bb 嚟講已經開始極限...我唯有開飯佢食,一路餵,99一路煩住我,問長問短:而家幾重呀? (22磅)而輕咗喎!(輕?你問我定阿女?)

等等,訂蛋糕先,再講

王國熱話
桌上遊戲
有無人鐘意砌NANO BLOCK?
請問知唔知HK邊到有呢款廚房玩具賣呀?
玩具反*城有無HAPE 這款玩具賣?幾$?

大宅

國民生產總值:2312

第一

王國會長

國民生產總值:43407

我的育兒心得勳章 月餅勳章 趣教勳章 畀面勳章 王國會長 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Please do not quote any information posted by fungwongphie.

大宅

國民生產總值:1386

回覆:Arrin 媽媽之 咒怨第N 集伽倻王的誕生

子爵府

國民生產總值:12030

嘩~~~~咁快就哈佬喂~~~一陣嚇到關公嬰夜晚發惡夢~~~~

子爵府

國民生產總值:10605

伽倻王....

大宅

國民生產總值:2437

子爵府

國民生產總值:12815

我等著你回來......我等著你回來.

複式洋房

國民生產總值:248

回覆:Arrin 媽媽之 咒怨第N 集伽倻王的誕生

珍珠宮

國民生產總值:30311

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2015xmas 樂桃猴年勳章

謝遜金毛獅王

笑死我

男爵府

之後條姑丈又多口問係咪幫關公嬰報九龍塘既學校~我地幾經解釋絕對無呢回事~

好啦有餸到,開飯啦,99又嚟啦~突然間講:咁第時返學坐校車囉喎~(吓?校車???)天水圍出去咪好早起身囉?要唔要7點出門口?(吓?去邊呀??)九龍塘返屋企要幾耐...[完全九唔搭八啦!] 我放棄咗無答佢了。

成晚最慘係關公嬰,不停被叫名過百次,不停被影相,不停被抱~

又唔識抱人,成晚搶住我個女。好煩,見我女識做靚靚動作,成晚問我女靚唔靚,整!睇見你尊容飽晒啦,煩咗兩個半鐘...我女最後推開佢!(做得好好!)

我老公已經變咗種~變咗黑人了,已經黑面黑到只見到眼白。

之後返屋企,老公講咗句:老婆,今日辛苦你了。
<font color="Magenta">大家睇還睇,千萬唔好轉載去其他地方呀!!!!仲想追我既故事,就請大家合作~保持我神秘身份!!!!

男爵府

美菲絲 發表於 16-10-14 19:40
嘩~~~~咁快就哈佬喂~~~一陣嚇到關公嬰夜晚發惡夢~~~~

好彩關公嬰命大,無事
<font color="Magenta">大家睇還睇,千萬唔好轉載去其他地方呀!!!!仲想追我既故事,就請大家合作~保持我神秘身份!!!!

男爵府

美之選468 發表於 16-10-14 23:27
我等著你回來......我等著你回來.

sorry sorry 回了回了

男爵府

國民生產總值:9353

最憎人咁遲
比我走左

珍珠宮

國民生產總值:44944

動物勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

國民生產總值:2488

大宅

國民生產總值:3848

最憎d人遲到,重攪咸BB

男爵府

豬吉 發表於 16-10-15 01:03
最憎人咁遲
比我走左

遲到仲要mi mi mo mo 先叫野食,至憎@

男爵府

ngbetty01 發表於 16-10-15 11:31
最憎d人遲到,重攪咸BB

未喊既,扁咀想喊咁囉。

無咩事可以唔見佢地

侯爵府

國民生產總值:23706

2015xmas

妖⋯無胃口啦
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎