用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

出埠旅行 今日: 251|主題: 117493

[星馬] 新加坡 - 有人去過小印度區行下嗎?

大宅

國民生產總值:4363

如題,想去行下,畫下henna.

王國熱話
五彩甜椒,野生朝天椒,五彩觀賞椒種植...
家樂花問題
我的勒杜鹃

珍珠宮

國民生產總值:44954

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

有,去2次新加坡都特登去畫。
但其實牛車水都有。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:3191

動物勳章 ILLUMA Inspired by Nature勳章 吸收力勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投

值得去

王國會長

國民生產總值:22490

王國會長

BCoLick 發表於 16-10-14 19:41
如題,想去行下,畫下henna.

有, 去睇下教堂, 反正新加坡市內真係冇乜野行

大宅

goo_littlebb 發表於 16-10-14 19:50
有,去2次新加坡都特登去畫。
但其實牛車水都有。

好靚呀!畫左幾耐?
牛車水邊度?

At birth 3.5kg (7.7 lbs)
38w2d 3203g (7.04lbs)
37w2d 2982g 36w2d 28

大宅

瑩瑩老豆 發表於 16-10-14 20:21
有, 去睇下教堂, 反正新加坡市內真係冇乜野行

咁你地有冇坐過三輪車呀?
有邊間教堂推介?
廟我就麻麻地

大宅

國民生產總值:1031

去埋竹腳中心食嘢

珍珠宮

BCoLick 發表於 16-10-14 23:26
好靚呀!畫左幾耐?
牛車水邊度?

我喺小印度畫,10分鐘到完成,不過畫完2個鐘唔濕得水,啲顏料乾左就會一粒粒甩出嚟(所以你預果晚張床單會好多黑色粒狀),剩返淺啡色,可以大keep 7日左右。

牛車水MRT出寶塔街,行到街尾賣雪糕車果度,有間印度人賣西裝,隔離間印度舖頭都有得畫,佢門口條石柱都貼左張海報。

珍珠宮

回覆樓主:

小印度仲有條街有好多金舖,但同時又有好多當舖,幾得意,可以去見識下。

大宅

goo_littlebb 發表於 16-10-15 09:02
小印度仲有條街有好多金舖,但同時又有好多當舖,幾得意,可以去見識下。
...

請問點去架呢?

珍珠宮

BCoLick 發表於 16-10-15 09:03
請問點去架呢?

其實都係地鐵站附近,我出站在附近行個圈就見到了。

版主

國民生產總值:97340

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我去畫手,睇廟(門口影相)。一頭一尾都行得幾金。
買野就無咩好買架喇,同牛車水一樣,賣埋d平價遊客貨,睇左2,3間都唔想再睇。
不過學樓上話齋,反正無咩做,咪去下囉

王國會長

國民生產總值:22490

王國會長

BCoLick 發表於 16-10-14 23:28
咁你地有冇坐過三輪車呀?
有邊間教堂推介?
廟我就麻麻地

我上次去就係行回教堂同印度廟, 行街就同牛車水差唔多, 如果廟麻麻地, 咁小印度未必係你杯茶

大宅

國民生產總值:3227

睇廟、影下相!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

國民生產總值:14881

回覆:新加坡 - 有人去過小印度區行下嗎?

好多年前去過,目的係飲拉茶同薄餅

大宅

國民生產總值:1071

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎