用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

本地旅遊 今日: 0|主題: 7524

大嶼山自駕遊

子爵府

國民生產總值:10022

BKXmas勳章

有冇人試過在大嶼山自駕遊?有什麼景點推介?車子可駛入大澳嗎?

王國熱話
我有個自私嘅阿媽
今期居屋唔知買唔買好,大家可以比點意...
照顧癌症末期99好痛苦(emoji)。
朋友叫食飯的aa問題

男爵府

國民生產總值:6359

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

可以揸去大澳巴士站旁邊的停車場(免費泊車),我通常入大澳行下街食野,跟著下長沙玩下水堆下沙,晚上去梅窩食晚飯。揸去大佛行下街食碗豆腐花都唔錯,另外銀鑛灣,貝澳同水口沙灘都唔錯。

子爵府

BKXmas勳章

anpanmenbaby 發表於 16-10-15 05:16
可以揸去大澳巴士站旁邊的停車場(免費泊車),我通常入大澳行下街食野,跟著下長沙玩下水堆下沙,晚上去梅 ...

你提議節目好豐富啊,不過因為時閒所限,我好多年冇去大澳,所以一定要去一次,因為帶住老人家,今次不玩水了,所以不去沙灘了,只想行下飲下食下,如果梅窩有那間食野好介紹?

男爵府

國民生產總值:8375

BKXmas勳章

引用:可以揸去大澳巴士站旁邊的停車場(免費泊車

原帖由 anpanmenbaby 於 16-10-15 發表
可以揸去大澳巴士站旁邊的停車場(免費泊車),我通常入大澳行下街食野,跟著下長沙玩下水堆下沙,晚上去梅 ...
要申請許可証?

子爵府

BKXmas勳章

Locherry1215 發表於 16-10-16 13:36
要申請許可証?

Yes

男爵府

國民生產總值:6359

畀面勳章 BKXmas勳章

kukukoo 發表於 16-10-16 13:24
你提議節目好豐富啊,不過因為時閒所限,我好多年冇去大澳,所以一定要去一次,因為帶住老人家,今次不玩 ...

海邊大排擋,有間叫順興海鮮的,都平同大碟又好味
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎