用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

屯門區媽媽會 今日: 35|主題: 21868

點解間間幼稚園都安排同一日面試?

複式洋房

國民生產總值:400

本身bb係細b,諗住報多幾間等佢多d機會,原來係我太天真?煩惱!有沒有人有同樣煩惱?

王國熱話
五彩甜椒,野生朝天椒,五彩觀賞椒種植...
家樂花問題
我的勒杜鹃

複式洋房

國民生產總值:147

42bo 發表於 16-10-14 21:34
本身bb係細b,諗住報多幾間等佢多d機會,原來係我太天真?煩惱!有沒有人有同樣煩惱?
...

一樣煩惱,同一天怎樣辦

複式洋房

sck880909252 發表於 16-10-14 22:04
一樣煩惱,同一天怎樣辦

局你要揀(emoji)

複式洋房

42bo 發表於 16-10-14 22:09
局你要揀(emoji)

你報左幾多間,真係好難決定

複式洋房

sck880909252 發表於 16-10-14 22:12
你報左幾多間,真係好難決定

我其實對屯門區學校冇乜認識,因我仔超細b,咪諗住大包圍,我報咗有10間起碼

複式洋房

42bo 發表於 16-10-14 22:20
我其實對屯門區學校冇乜認識,因我仔超細b,咪諗住大包圍,我報咗有10間起碼
...

我報左2至3間,但同一天面試,頭痛中

複式洋房

sck880909252 發表於 16-10-14 22:29
我報左2至3間,但同一天面試,頭痛中

我將較遠屋企或交通冇咁方便個d剔走先

大宅

國民生產總值:1517

回覆樓主:

報左4間,暫時有3間時間冇問題

複式洋房

42bo 發表於 16-10-14 22:29
我將較遠屋企或交通冇咁方便個d剔走先

都係,近自己最重要

複式洋房

cl060779 發表於 16-10-14 22:34
報左4間,暫時有3間時間冇問題

真好!

大宅

國民生產總值:1359

42bo 發表於 16-10-14 21:34
...

我仔都係細b, 好多學校大部份都係5號面試,但總有d唔係,我都差唔多個個星期六有面試,有d學校寫明幾多號面試,另外,太熱門既細b唔駛諗喇,有得面試就有機會,我諗可能第一round 未必收,後備應該會有機,你試下私校,我知有間幼稚園幾大機會收,有興趣可pm我,我唔係度講喇

複式洋房

cheapmonster 發表於 16-10-15 08:53
我仔都係細b, 好多學校大部份都係5號面試,但總有d唔係,我都差唔多個個星期六有面試,有d學校寫明幾多號 ...

好,我pm你請教!

複式洋房

國民生產總值:237

回覆樓主:

我上年經驗,一個星期六 in 3 間, 另一個星期六 in 2 間,最重要唔好撞時間,果時都有2間同日同時間,要取捨,in 完真係好累。

別墅

國民生產總值:818

回覆樓主:

我個女都係12月b, 上年報左5間,in左4間,3間收上午。,1間下午。唔洗太擔心,揀心儀既3,4間in就得。今年學位應該比上年無咁緊張。唔洗太擔心。

複式洋房

onionchai 發表於 16-10-16 06:17
我個女都係12月b, 上年報左5間,in左4間,3間收上午。,1間下午。唔洗太擔心,揀心儀既3,4間in就得。今年學 ...

多謝你安慰!我仔講嘢差d,所以都怕蝕底,不過,順其自然!(emoji)

別墅

國民生產總值:818

42bo 發表於 16-10-17 14:39
多謝你安慰!我仔講嘢差d,所以都怕蝕底,不過,順其自然!(emoji)

我個女都唔係好叻果d, 不過勝在唔怕羞,有禮貌。所以幾間都入到。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎