用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 1533|主題: 910202

發現比堅尼線有粒嘢

大宅

國民生產總值:4290

BKXmas勳章

下小腹隔離剛好比堅尼線,頭先R痕發現有粒嘢,唔係瘡,感覺似皮下位置,半粒白果上下大,肉眼睇唔到要摸落去先發現到,大家有無試過?唔會生嘢掛?睇咩醫生好?

伯爵府

國民生產總值:15230

開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

粒野識吾識郁?識郁就多數吾係生野

男爵府

國民生產總值:7142

BKXmas勳章

嗰粒叫淋巴核,附近皮膚有冇瘡、發炎,如果係郁的,應該冇乜事
如果結實的,最好睇E生

wcpcelia    發表於 16-10-15 18:41
Hk123hk    發表於 16-10-15 07:14

大宅

BKXmas勳章

rainnn 發表於 16-10-14 22:25
粒野識吾識郁?識郁就多數吾係生野

陏㗎,一按就走來走去

大宅

BKXmas勳章

靚靚熊太太 發表於 16-10-14 22:29
嗰粒叫淋巴核,附近皮膚有冇瘡、發炎,如果係郁的,應該冇乜事
如果結實的,最好睇E生
...

無瘡無痛,一按就陏

男爵府

國民生產總值:7142

BKXmas勳章

一粒,還是一排
如果你一粒,其實無需要太擔心,當然你可以睇E生問意見
我見過小朋友一排很多粒,後來發現血癌!

大宅

國民生產總值:4251

BKXmas勳章

回覆樓主:

如果入面可能係水囊或乳線新增都唔定,要照先知醫生手摸都唔知係咩,做胸部照片檢查好d!我當年都係入院照先知係咩!

大宅

BKXmas勳章

靚靚熊太太 發表於 16-10-14 22:36
一粒,還是一排
如果你一粒,其實無需要太擔心,當然你可以睇E生問意見
我見過小朋友一排很多粒,後來發現 ...

一粒

大宅

BKXmas勳章

mercury16 發表於 16-10-14 22:37
如果入面可能係水囊或乳線新增都唔定,要照先知醫生手摸都唔知係咩,做胸部照片檢查好d!我當年都係入院照先知 ...

胸部抹片?下身比堅尼同胸有關?我唔識問多句其實好驚

大宅

國民生產總值:3088

BKXmas勳章

Sofia_happy 發表於 16-10-14 21:39
下小腹隔離剛好比堅尼線,頭先R痕發現有粒嘢,唔係瘡,感覺似皮下位置,半粒白果上下大,肉眼睇唔到要摸落 ...

係咪大脾內側生?

子爵府

國民生產總值:11722

畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

Sofia_happy 發表於 16-10-14 21:39
下小腹隔離剛好比堅尼線,頭先R痕發現有粒嘢,唔係瘡,感覺似皮下位置,半粒白果上下大,肉眼睇唔到要摸落 ...
我早排大脾lar都有粒野,㩒落去痛,大脾都扯住痛,因為知呢個位置有淋巴,好擔心,去咗做超聲波,報吿話嗰個位置似發炎。如果想再清楚d可以照MRI,食咗2星期消炎藥,又好似好d,所以暫時唔照住。

子爵府

國民生產總值:11722

畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

另外,我先睇骨科,建議做磁力共振;再睇內科,就話可以先做超聲波加驗血。我揀後者。

大宅

國民生產總值:4251

BKXmas勳章

Sofia_happy 發表於 16-10-14 22:50
胸部抹片?下身比堅尼同胸有關?我唔識問多句其實好驚

唉哎!我發神經乳線位,搭錯線!

侯爵府

國民生產總值:24590

2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

似係粉瘤,唔發炎其實可以不理,我有好多粒,同你同位置

版主

國民生產總值:108861

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

指甲咁大,扁扁地?應該係扁桃腺發炎,由細跟到我大。比堅尼線有、頸有。可能你一直無發現啫。

大宅

BKXmas勳章

cocoleung2211 發表於 16-10-14 23:07
係咪大脾內側生?

比堅尼線,又唔係內則,即係著泳衣時要脫毛毛個位

大宅

BKXmas勳章

Charlotte_mom 發表於 16-10-14 23:33
指甲咁大,扁扁地?應該係扁桃腺發炎,由細跟到我大。比堅尼線有、頸有。可能你一直無發現啫。
...

你的痛唔痛?我唔痛

大宅

國民生產總值:3088

BKXmas勳章

Sofia_happy 發表於 16-10-15 00:04

因為早排試過大脾內側生咗粒嘢突起,都大大地,應該因為該0個排食咗1個星期補0野 同熱氣 0野,唔食補野同戒熱氣野2個禮拜到就無事了

版主

國民生產總值:108861

動物勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 BKXmas勳章

Sofia_happy 發表於 16-10-15 00:05
你的痛唔痛?我唔痛

唔痛架

大宅

國民生產總值:3743

開心吸收勳章 BKXmas勳章

Sofia_happy 發表於 16-10-15 00:04

係唔係呢個位?係的話就應該無野,因為我都有,醫生話呢個係前庭線發炎,醫生話無藥食,有d人會慢慢無野,有d人一世都會喺度,只要無影響到你就唔駛理佢

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎