用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

自由講場 今日: 1449|主題: 884849

哎, 我出年及後年真係NO EYE SEE............

大宅

國民生產總值:1199

BKXmas勳章

出年及後年苦過DD.......................
2017屬狗害太歲
2018屬狗犯太歲

複式洋房

國民生產總值:308

BKXmas勳章

點解屬狗的年年都衰既

珍珠宮

國民生產總值:33756

BKXmas勳章

月兒2013 發表於 16-10-14 22:42
點解屬狗的年年都衰既

係喎,我成日見狗中~

大宅

國民生產總值:3014

BKXmas勳章

開心老實人 發表於 16-10-14 22:40
出年及後年苦過DD.......................
2017屬狗害太歲
2018屬狗犯太歲

我係屬兔2017年沖太歲

大宅

國民生產總值:4890

動物勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

唔緊要啦,好多人陪你,一係試下一喜擋三災,兩年抱兩,恭喜恭喜

wcpcelia    發表於 16-10-16 10:04

別墅

國民生產總值:829

BKXmas勳章

回覆:哎, 我出年及後年真係NO EYE SEE............

什麼叫沖太歲
我都想知下^^

珍珠宮

國民生產總值:43368

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BKXmas勳章

2017屬狗害太歲
2018屬狗犯太歲

12生肖刑,害,沖,犯嘅機會其實係均等。我都屬狗,到時會拜太歲求保祐

禁止訪問

國民生產總值:4672

BKXmas勳章

男爵府

國民生產總值:6547

BKXmas勳章

kkc886 發表於 16-10-14 22:49
個個以為犯太歲一定衰? 有人犯太歲發達架

咪係囉!每年4個生肖犯太歲,1/3機會,超易中。

今年考 DSE學生大多數屬虎,犯太歲,結果咪又係咁,take it easy

伯爵府

國民生產總值:18455

BKXmas勳章

月兒2013 發表於 16-10-14 22:42
點解屬狗的年年都衰既

冇一年好

伯爵府

國民生產總值:18173

BKXmas勳章

2017屬狗害太歲
2018屬狗犯太歲

有我陪你………………苦苦過dd

大宅

國民生產總值:1817

BKXmas勳章

Angela77 發表於 16-10-14 22:44
我係屬兔2017年沖太歲

me too仲好似講到好勁有d擔心

珍珠宮

國民生產總值:46975

雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 動物勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

2017屬狗害太歲
2018屬狗犯太歲

去攝太歲咪得囉!犯太歲都冇乜特別,一係你轉吓工搬吓屋應左佢囉

大宅

國民生產總值:3798

BKXmas勳章

2017屬狗害太歲
2018屬狗犯太歲

唔係掛 岩岩準備生b架

禁止訪問

國民生產總值:4672

BKXmas勳章

大宅

國民生產總值:2396

2017勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我陪妳

琥珀宮

國民生產總值:192871

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

2017屬狗害太歲
2018屬狗犯太歲

其實個個都係輪有份

2.猴年犯太歲的四大生肖:2016年猴年,生肖猴本命年值太歲,生肖虎沖太歲,生肖蛇刑太歲,生肖豬害太歲。

3.雞年犯太歲的四大生肖:2017年雞年,生肖雞本命年值太歲,生肖兔沖太歲,生肖鼠破太歲,生肖狗害太歲。

4.狗年犯太歲的五大生肖:2018年狗年,生肖狗本命年值太歲,生肖龍沖太歲,生肖牛邢太歲,生肖羊破太歲,生肖雞害太歲。

5.豬年犯太歲的四大生肖:2019年豬年,生肖豬本命年值太歲,生肖蛇沖太歲,生肖猴害太歲,生肖虎破太歲。

6.鼠年犯太歲的五大生肖:2020年鼠年,生肖鼠本命年值太歲,生肖馬沖太歲,生肖兔邢太歲,生肖羊破太歲,生肖雞害太歲。

7.牛年犯太歲的五大生肖:2021年牛年,生肖牛本命年值太歲,生肖羊沖太歲,生肖狗邢太歲,生肖馬破太歲,生肖龍害太歲。

8.虎年犯太歲的四大生肖:2022年虎年,生肖虎本命年值太歲,生肖猴沖太歲,生肖蛇邢太歲,生肖豬害太歲。

9.兔年犯太歲的五大生肖:2023年兔年,生肖兔本命年值太歲,生肖雞沖太歲,生肖鼠邢太歲,生肖龍破太歲,生肖馬害太歲。

10.龍年犯太歲的四大生肖:2024年龍年,生肖龍本命年值太歲,生肖狗沖太歲,生肖兔破太歲,生肖牛害太歲。

11.蛇年犯太歲的四大生肖:2025年蛇年,生肖蛇本命年值太歲,生肖豬沖太歲,生肖虎破太歲,生肖猴害太歲。

12.馬年犯太歲的四大生肖:2026年馬年,生肖馬本命年值太歲,生肖鼠沖太歲,生肖牛破太歲,生肖兔害太歲。

*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

琥珀宮

國民生產總值:192871

hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

J.c.baby 發表於 16-10-15 00:01
唔係掛 岩岩準備生b架

太歲好似話唔一定衰野
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

水晶宮

國民生產總值:60887

畀面勳章 BKXmas勳章

洋洋 發表於 16-10-14 23:00
咪係囉!每年4個生肖犯太歲,1/3機會,超易中。

今年考 DSE學生大多數屬虎,犯太歲,結果咪又係咁,take ...

出年屬兔考DSE 又係犯太歲

翡翠宮

國民生產總值:81369

2017勳章 BKXmas勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

即是2017 狗和雞不合?
然後到2018 狗年又沖狗
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎