用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

自由講場 今日: 620|主題: 869976

男人比女人更麻煩

大宅

國民生產總值:4982

可能有少少長氣(不喜慘插)
以為做sales就冇咁多是非啦,但是無論男人定女人都係鐘意搞事搞非. 而家先發現男人比女人更八卦更加鐘意講事非.
話說我小產咗,呢個男人竟然將我d野講俾客人聽,仲要話我小產後黑場搞到冇客,真係好無奈好唔開心!之後仲要係將佢唔鐘意我嘅嘢,到處同唔同嘅舖頭嘅人講,搞到其他鋪頭啲人個個都好憎我,我覺得咁樣好煩,真係唔好得罪男人!

翡翠宮

國民生產總值:75008

樂桃猴年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 我的育兒心得勳章 2015xmas 2016夢想成真

mloved0210 發表於 16-10-14 22:49
以為做sales就冇咁多是非啦,但是無論男人定女人都係鐘意搞事搞非. 而家先發現 ...

有d男人,可以比女人更女人。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

大宅

大少拉 發表於 16-10-14 22:55
有d男人,可以比女人更女人。

係吖,好計較, 孤寒, 小器,自大,自私

wcpcelia    發表於 16-10-16 09:38

大宅

國民生產總值:1297

回覆樓主:

男人事非小家起上黎嚴重過女人一萬倍。
我公司都有個。D同事又受喎。
唯有避之則吉。別無他法

侯爵府

國民生產總值:22915

mloved0210 發表於 16-10-14 23:05
係吖,好計較, 孤寒, 小器,自大,自私

深有同感

大宅

國民生產總值:2449

回覆樓主:

Cheap人無分男女,只係男人cheap起上黎更嘔心

大宅

國民生產總值:3064

回覆:男人比女人更麻煩

普遍平衡黎講都係女人茶㷛好好好多~

男爵府

國民生產總值:6471

男人小家起上黎仲衰過女人都大把

超級版主

國民生產總值:97727

最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 我的育兒心得勳章 2015xmas 2016夢想成真 樂桃猴年勳章

聽過著褲師奶嗎?就係話男人同女人一樣麻煩小氣。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

國民生產總值:64756

樂桃猴年勳章

水晶宮

國民生產總值:64756

樂桃猴年勳章

樓主做邊行??? 公司有無咩投訴機制??

水晶宮

國民生產總值:69010

Sales邊可能冇是非

大宅

國民生產總值:3699

mloved0210 發表於 16-10-14 22:49
以為做sales就冇咁多是非啦,但是無論男人定女人都係鐘意搞事搞非. 而家先發現 ...

同感
之前公司又係咁,男人麻煩過女人好多
明明大家和睦共處 無啦啦同team既男同事搞小動作 在老細面前屈我做錯野 仲cc比全team同事 痴線的

wcpcelia    發表於 16-10-16 09:38

子爵府

國民生產總值:10919

2015xmas

唉,我也超同意呀~~

我公司又有個呢類男人,我自己做錯D野,佢放大來嘈,有人仲說佢趁我早上不在時,仲粗口橫飛添呀,洗唔洗咁呀??罵我就算啦,仲問候人地祖宗~~痴鬼線~~佢周不時都小事化大, 我而家同佢都無兩句~~以前都叫有D傾講!!費事說唔埋兩句,又叫我不如看返CCTV,寸到爆!!!

子爵府

國民生產總值:12330

回覆樓主:

唔好唔開心,樓主個男同事其實已經成功練成葵花寶典,接納與支持她吧!

大宅

國民生產總值:2025

haileykiu 發表於 16-10-14 23:25
Cheap人無分男女,只係男人cheap起上黎更嘔心

全對

大宅

pansy888hk 發表於 16-10-15 00:09
唉,我也超同意呀~~

我公司又有個呢類男人,我自己做錯D野,佢放大來嘈,有人仲說佢趁我早上不在時, ...

我呢個都係咁,小事化大,無中生有,唉!!!

pansy888hk    發表於 16-10-15 01:05

伯爵府

國民生產總值:19270

佢前世一定係太監
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

大宅

b.gorilla 發表於 16-10-14 23:51
同感
之前公司又係咁,男人麻煩過女人好多
明明大家和睦共處 無啦啦同team既男同事搞小動作 在老細面前屈 ...

佢係其他人面前話我痴左線添,真係想死!

大宅

the8 發表於 16-10-15 00:15
唔好唔開心,樓主個男同事其實已經成功練成葵花寶典,接納與支持她吧!
...

多謝
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎