用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

出埠旅行 今日: 511|主題: 121073

[台灣] 台灣買書分享

男爵府

國民生產總值:5789

BKXmas勳章

每次去台灣, 都一定會買d 書返香港, 因為買書真係平過香港好多
今次去台灣又有新發現, 就係除咗平時係出發前先係網站訂書, 再係7仔拎書外
我今次同包車司機講要去行 costco, 問佢借證, 點知原來 costco 入面都有書賣 (美國嘅 costco 大部分都係食, 台灣太有文化), 仲要 costco 賣嘅書仲平, 大約只係6折。
但係當然 costco 唔係書局, 唔太多選擇, 但係佢賣嘅都係熱門書, 真心覺得好抵

王國熱話
黃金海岸室
小孩踏單車好地方
小朋友行山團
沙田科學園有咩玩?

男爵府

BKXmas勳章

回覆樓主:

呢本賣 665咋~ 博客來賣 7xx

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

BKXmas勳章

回覆樓主:

呢本 209 咋~ 博客來賣 253

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

國民生產總值:74729

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

I 大蚊豬   

公爵府

國民生產總值:29165

BK Milk勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

大宅

國民生產總值:1704

BKXmas勳章

235台灣新北市中和區中山路二段341號
呢間分店?

大宅

國民生產總值:2167

BKXmas勳章

你好,因為只試過在台灣街邊買過書很平,今次再去想去買一些書,只一心去行行誠品,想請教一下,除了博來客訂書7仔取外,還有那些書店比較平又多選擇呢?(小童書為主4-6歲)

男爵府

BKXmas勳章

ancwy 發表於 16-10-14 23:35
你好,因為只試過在台灣街邊買過書很平,今次再去想去買一些書,只一心去行行誠品,想請教一下,除了博來客 ...

誠品唔平喎
聽過人講有條地下街買書平
不過我好少去到花時間揀書, 因為去台灣多數得 3,4 日, 零願去食野觀光。
我多數係博客來或者金石堂揀好送去便利店, 最後個日租車去機場, 叫佢停一停便利店拎貨, 成箱唔拆寄返香港

男爵府

BKXmas勳章

Azicy1212 發表於 16-10-14 23:23
235台灣新北市中和區中山路二段341號
呢間分店?

我今次去台中個間

大宅

國民生產總值:1704

BKXmas勳章

都敏俊C 發表於 16-10-15 00:07
我今次去台中個間

Thank you thank you~~~

大宅

國民生產總值:2167

BKXmas勳章

回覆 都敏俊C 的帖子

明白..麻煩曬
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎