網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實用過好幾次直送,一般都好快,一簽收齊就會出庫,但今次係中通紀錄今早11點已簽收,我諗住等啦,等到而家直送個倉都係話未簽收,請問有冇人試過?咁到底係邊度出問題?唔該大家

大宅

回覆樓主:

請問有冇人知點做?尋晚圓通又收工,今日又話客服唔上班,我星期四就要去旅行十日,都唔知點好

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

倉係未簽收定未入庫?

聽講最近直送搬倉, 好多已簽收的包裹拖好多日都未入庫

你可打去香港淘寶問, 或搵直送的線上客服

大宅

phoenixM 發表於 16-10-15 14:43
倉係未簽收定未入庫?

聽講最近直送搬倉, 好多已簽收的包裹拖好多日都未入庫

尋日早上已中通寫已有人簽收,淘寶直送寫未簽收,頭先睇左,淘寶直送圓通已簽收,但等待倉庫入倉,又明明寫24小時內會入倉出庫,已過24小時
在線客服今日唔開工喎明天更加唔開工啦,我過幾日又要旅行,本身尋日早上已到齊,諗住五日時間,實到香港啦,而家都唔知點算
香港淘寶客服會理我咩??我估計佢要我搵圓通

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

neednicole 發表於 16-10-15 14:55
尋日早上已中通寫已有人簽收,淘寶直送寫未簽收,頭先睇左,淘寶直送圓通已簽收,但等待倉庫入倉,又明明 ...

撞正搬倉立立亂, 真係唔好彩, 宜家咁晌你旅行前唔知送唔送到, 你可找客服同佢講, 叫佢幫你備註邊D日子無人收貨。

我剛剛試下揾直送客服, 有人應我喎。唔係旺旺客服, 係用電腦按綠色直送框後, 再按圓通速遞個旺旺公仔, 首先會見到機械客服, 你按右上角 [人工雲客服], 會有真人客服覆你, 不過要快, 佢過左辦公時間又會無人, 不過我試過星期日下午都揾到人。

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我前幾日都有呢個問題,呢個係佢比我嘅答覆

大宅

phoenixM 發表於 16-10-15 15:48
撞正搬倉立立亂, 真係唔好彩, 宜家咁晌你旅行前唔知送唔送到, 你可找客服同佢講, 叫佢幫你備註邊D日子無人 ...

我搵過圓通線上客服話沒有人上班,頭先聽你講,試下打淘寶香港客服,佢話試下幫我聯絡轉運公司,另外俾左條link去我email,終於搵到圓通線上,話搬倉,但佢搬倉都要理下我架,我話要旅行,十日不在港,我係揀郵局拎,你件貨到左又要三日內去取,根本取唔到,你都幫我諗諗辦法,但客服只係不斷重覆,為你帶來不便,抱歉,我有我講旅行冇人收,佢有佢不斷抱歉,拉扯幾個字,佢都係冇幫我解決冇人去拎件問題

大宅

tiffani_bb 發表於 16-10-15 15:49
我前幾日都有呢個問題,呢個係佢比我嘅答覆

佢搬倉又冇講聲都算,咁我本身打算旅行前收,收唔到都算啦,我只係想解決旅行中冇人拎件,但都係幫唔到我,只係不停打抱歉,我想解決件事咋,唔係要聽抱歉,唉……寫又寫話24小時入倉,三日內到港,全部都呃人

首頁

尾頁

跳至