自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係火鍋熱愛者,常常火鍋唔多講!

Lee年分別已在4間火鍋店切旦糕同朋友慶祝生日(3間人頭500以上,1間人頭200以上)!這4間也不需切餅費

(講價錢原因,即平貴也試過,也不需切餅費)

今晩去的是第5間(人頭500以上,它也不需要切餅費)

嗰位待應有3個位(即3次)巳經做得很差,我沒有出聲,亦很有禮貌地對待

最大問題係切餅一刻,叫佢上得旦糕,佢沒有把我們的碗碗碟碟枱上的東西收起,只收個鍋,就放個旦糕在枱!

我呆了,叫佢收一收野,要影相和沒有位分旦糕,佢答我,係唔會收的,怕D碗D汁倒到週圍係~我聽了,又呆左

之後另一位負責拿張單來收火鍋費的員工來了,我又叫她清清張枱,佢居然答覆是,因為我地無收切餅費,我地係唔會清枱的,我當然更呆+〇了咀

我立即同佢講,我食過咁多間都末試過一間係唔收野而放旦糕係枱面的!
也請你們下次人地打黎Book枱,問有冇切餅費時,請告訴別人,我們不收切餅費,不過我係不會幫你清枱的~

我咁嬲係因為,以往切過餅嗰4間,也不收切餠費,同様人地會主動清枱+替我們合照!
就連人地送生果盤的火鍋或洒樓也會清哂枱,換哂碟叉先上生果的

生日流流,點解會有這樣的答案…
間野巳經唔係好食,食物已令我失望,估唔到D答覆更失望

珍珠宮

回覆:今晚去左一間好失望既火鍋店

間野都好唔識做喎~咁樣做生意咪趕客囉~我相信食完無下次……

btw...有無火鍋度好介紹?

伯爵府

嘩請開名

公爵府

回覆:Elsa1209 的帖子

吓!就算唔係要切蛋糕,食完嘢叫人清清張枱都好正常,冇見過有侍應會同啲客講唔會執囉!

wcpcelia    發表於 16-10-15 18:25

複式洋房

邊間?!

子爵府

開名!

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔切餅都要執枱啦

邊間咁衰

講過名黎聽

以免去左

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問邊間?
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

男爵府

竟然係咁,呢間火鍋店收到你book檯就應該要講定,可收可唔收切餅費,收咗就一流服務,唔收就九流服務,服務態度好差!請問呢間金鍋店響邊?

大宅

執枱係侍應責任,無收切餅費就咁,仲要成日強調無切餅費所以唔執,其實都幾小家,分明趕客。

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

普通屋村酒樓都會執左先上蛋糕啦
邊間咁衰格

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

O咀,收咁貴但咁既服務態度,超差

象牙宮

從未試過咁,一定執晒枱才上蛋糕,邊間開名啦!

珍珠宮

畀面勳章

不如一早話俾人聽唔切得蛋糕好過啦

邊間咁頂癮
唔開名都俾下提示
我都好鍾意同人出去食生日飯切蛋糕

wcpcelia    發表於 16-10-15 18:25

大宅

做個靚太 發表於 16-10-15 00:57
間野都好唔識做喎~咁樣做生意咪趕客囉~我相信食完無下次……

btw...有無火鍋度好介紹?
我朋友講笑blacklist佢2年,我話何止2年,仲要blacklist到佢到執,關門大吉

牛皇星(旺角)料靚,冇限時,牛肉冇得頂,第二間食不到這様的牛肉,服務0k,我地無咩食海鮮,人頭300,常返轉頭

鍋心粥底火鍋(大圍)限時2個半鈡,包7種海鮮,人頭計一份量,服務一時時,人頭200,底食,常返轉頭

胡爐(尖沙咀),龍蝦湯㡳一流(200幾一個鍋),服務好好,朋友介紹我,我去食,再介紹朋友,個個也會返轉頭,人頭500

聚手作火鍋(尖沙咀),食魚湯底正,其他人地做到,冇咩特別,服務無咩特別,因爲年前試的,人頭500

鮮入為主(旺角),限時2個半鐘,我冇食海鮮,感覺一般,無咩特別,人頭3至400

⬆️講住咁多先

12月試豪門

大宅

littledot 發表於 16-10-15 01:03
吓!就算唔係要切蛋糕,食完嘢叫人清清張枱都好正常,冇見過有侍應會同啲客講唔會執囉!

...
就係,仲要2個不同職位的員工都咁,我先呆上加呆

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

總有離別的時候

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

引用:Quote:littledot+發表於+16-10-15+01:03+吓

原帖由 Elsa1209 於 16-10-15 發表
就係,仲要2個不同職位的員工都咁,我先呆上加呆
即係邊間?

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-10-15 00:57 間

原帖由 Elsa1209 於 16-10-15 發表
我朋友講笑blacklist佢2年,我話何止2年,仲要blacklist到佢到執,關門大吉

牛皇星(旺角)料靚,冇限時,牛 ...
正~多謝分享~
周圍試,唔岩嘅就無下次!戈間咁差,讚成開名!

侯爵府

畀面勳章

開名

首頁

尾頁

跳至