夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

呢度九成離婚係因為有小三,有冇d係因為老公衰?我老公無小三,但大家也不太愛對方,同埋佢勁自私,如果咁離婚係咪對小朋友不公平?(背景:一對仔女幾歳,夫家環境中上,自己本身住公屋。離婚應該分吾到錢,因d野佢屋企)

男爵府

回覆樓主:

如果你不愛佢, 又可以自己重新黎過, 當然可以離婚啦! 當你7,80歲死, 點頂咁耐?

我有朋友離婚係老公太忙,感情淡了, 唸住去個浪漫假期sweet下, 但番來之後決定離婚, 只因感情仍在但感覺不再.....

而家佢同個新男友拍左拖2年, 見佢開心左好多, 終於明白咩叫合拍.

佢逢星期6日都有見個仔帶出去玩同過夜. 佢話前度一樣係個工作狂無點變到.....一樣問一句停10秒先答一句

伯爵府

亞路 發表於 16-10-15 01:28
如果你不愛佢, 又可以自己重新黎過, 當然可以離婚啦! 當你7,80歲死, 點頂咁耐?

我有朋友離婚係老公太忙,感 ...

你朋友個情況其實分開係開心,因為大家感情淡了,分開亦無不捨

男爵府

Ocean11 發表於 16-10-15 01:33
你朋友個情況其實分開係開心,因為大家感情淡了,分開亦無不捨

佢梗係有不捨啦! 做慣波斯貓點想做街貓, 佢大可以平平淡淡過一世, 但可能佢追求既係, 有講有笑, 明白你喜好既感覺.....佢呢家個男友無以前嗰個條件咁好咁靚仔嫁

侯爵府

如果一齊仲辛苦過分開,甘已經係一個好有力既理由

伯爵府

2024年龍年勳章

亞路 發表於 16-10-15 01:28

我有朋友離婚係老公太忙,感 ...

吓咁個仔星期一至五咪好慘爸爸工作狂媽媽掛住拍拖

大宅

misshappy2016 發表於 16-10-15 01:09
呢度九成離婚係因為有小三,有冇d係因為老公衰?我老公無小三,但大家也不太愛對方,同埋佢勁自私,如果咁 ...

為家人離婚算係理由嗎?

男爵府

引用:呢度九成離婚係因為有小三,有冇d係因為老

原帖由 misshappy2016 於 16-10-15 發表
呢度九成離婚係因為有小三,有冇d係因為老公衰?我老公無小三,但大家也不太愛對方,同埋佢勁自私,如果咁 ...
唔好因為小朋友而綁住自己。

有愛,單親都好幸福的。

我朋友當年離開老公,沒本事帶走兩個小朋友,但每星期都見,關心問候齊,佢對仔大學畢業出嚟都幾好,對仔都不知幾錫佢媽媽。

wcpcelia    發表於 16-10-18 15:10

大宅

有,有一PAIR房事夾唔到,個女嘅覺得忍唔到,就提出離婚
If you never abandon,I will in life and death

大宅

兩個人要離婚,中間一定很多原因,我覺得有愛便有包容,忍耐!
但如果沒有愛存在,講什麼都冇用!
我離婚原因就是覺得大家已經沒有愛!

首頁

尾頁

跳至