婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

triplebaby 發表於 16-10-15 01:32
不嬲唔岩key,仲搬埋一齊住,簡直係自殺式行為。。。仲要係屋企食煙,對唔食既人泉講好大影響,仲要你有小 ...
點只自殺式行為, 仲會連累埋小朋友, 二手煙已經唔好, 仲要食埋三手煙, 影響發育同將來健康, 三手煙入左傢俬出唔返黎, 而且仲有個榜樣跟學食煙, 屋企成日嘈嘈閉, 婆媳大戰會影響家庭和諧, 小朋友有心理陰影, 影響將來社交同婚後生活, 甚至第日點對自己小朋友, 你話啦, 咁樣大唔大影響先? 最慘既情況, 係你兩頭唔到岸, 小朋友同老人家兩邊照顧唔周到, 一齊病個時, 驚有人會責怪你當初應承左去照顧, 但你最終做唔到, 到時個導火線仲勁, 原本和諧家庭就咁決裂左, 值得嗎?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

好耐之前, 我c6都有問過如佢佢父母住好唔好. 一野ko 佢, 我話, 你想同我離婚咪一齊住囉. 之後佢冇提過

別墅

一係佢慘,一係你慘,你點揀?答案已經好明顯

大宅

回覆樓主:

有幾衰?
如果佢諗住要個老婆黎照顧佢父母
唔該佢唔妳結婚去害人

仲食煙
我點都唔會同個食煙既住

珍珠宮

回覆:好唔想同99住呀! 係米好衰呀

我同99都係水溝油~依加直頭無來往,老公自己應酬佢,但其實我都有同一個害怕,就係覺得佢日後老左,無自理能力,我始終要同佢住,一個對我同老公都只睇利益,係我地最艱難時期,只有落井下石,用老就好可憐尼威脅我地,成日踩住我地做戲人前扮好人嘅人,第時仲要我地服侍佢,我認我唔甘心!
後尾同老公傾,我真係諗到第時就好驚,老公好干脆咁話,寧願辛苦啲,請人照顧佢,都唔想搞到家無寧日!

伯爵府

cocokan2004 發表於 16-10-15 01:17
老公話99老啦, 就來行唔到, 不如搬來一齊住. 我一口拒絕. 我話如果行動唔方便米請個人照顧佢囉. 家用比少 ...
你講得啱,請工人最好

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

叫你老公搬去同佢亞媽住,互相照顧,咁咪一舉二得囉,你又不用返外家!

兩個炸彈邦埋一齊,個男人想死定喇!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

水晶宮

99一個人住可憐,但搬埋入嚟你又可憐,佢都可憐,因為你要避佢,佢都係日日自己一個喺屋企

男爵府

cocokan2004 發表於 16-10-15 01:17
老公話99老啦, 就來行唔到, 不如搬來一齊住. 我一口拒絕. 我話如果行動唔方便米請個人照顧佢囉. 家用比少 ...

唔係好衰,大家生活習慣唔同,冇得強迫!

美菲絲    發表於 16-10-18 22:50

大宅

回覆樓主:

其他野都話可以盡量遷就,食煙呢家野恕我不孝都唔可以一齊住

子爵府

成日食煙已經唔使講啦 一定唔會一齊住,老公再提議的話我會鼓勵老公搬番去同99住囉。

珍珠宮

回覆樓主:

叫c6多d返去睇佢,或者叫佢喺99住一兩晚囉… 一齊搬返去住就無咩可能架喇

男爵府

回覆:好唔想同99住呀! 係米好衰呀

唔衰。人夾人緣,冇得夾硬黎。住得近99已經方便左c6照顧,叫佢唔好得寸進尺。

美菲絲    發表於 16-10-18 22:50

男爵府

回覆 bbjoanna 的帖子

分析得太透徹。

別墅

回覆樓主:

唔好介意問句,如果你老公個丫媽大把身家你會唔會唔想同佢住? 仲推得咁徹底?

男爵府

回覆 koko2283 的帖子

你又知我99無水?! 佢有都唔會過水比我啦. 即係外母會唔會比錢女婿呢?!

子爵府

koko2283 發表於 16-10-18 15:39
唔好介意問句,如果你老公個丫媽大把身家你會唔會唔想同佢住? 仲推得咁徹底?
...

我會~~~~我依家就係咁~~~我奶奶話買埋層樓同我地住添~~~

要我對住我奶奶~~~有錢都冇命享~~~~我依家幾個月先見佢一次~~~聽到佢把聲唔夠5分鐘巳經開始心煩~~~再對耐d真係會發癲~~~~

有時有d錢唔係普通人袋得起~~~~一分錢一分貨~~~

大宅

對別人心軟,就是對自己殘忍

男爵府

回覆 美菲絲 的帖子

如果2個無收入先會逼不得已搬返去同99一齊住.

禁止訪問

食得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章

首頁

尾頁

跳至