用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國facebook
義工

今日: 11|主題: 12372

Help!!!長期便秘,又要轉奶粉

別墅

國民生產總值:907

8個月b。初世s26,去到2個月便便仲好密,又稀。
轉illuma 1號,5日去一次,但都唔系硬得離譜。
6個月時有人送illuma2號,試下繼續食,就便秘到有血。
再轉返s26 2號,仲衰,痾到喊。
依家食左2罐美贊臣新舒,依然便秘得好緊要。
忍唔住book左兒科。但我依家想再轉,有咩奶粉會比較容易便便呢?

複式洋房

國民生產總值:375

不如試下比益生菌,我仔食左個零星期,我覺得佢便便好左~

複式洋房

國民生產總值:264

美贊臣親舒好像係岩肚柯個的BB食。你BB便秘唔好食佢啦⋯⋯

複式洋房

國民生產總值:264

我仔早排都便秘。4天先柯。柯到喊。應該係加固了第二餐,飲少水。導致柯唔到。依家食返一餐加固,俾多的水飲,食火龍果,又轉返之前隻奶粉,依家日日都柯到。

別墅

lwy1112 發表於 16-10-15 14:18
美贊臣親舒好像係岩肚柯個的BB食。你BB便秘唔好食佢啦⋯⋯

下?系甘架?

禁止訪問

國民生產總值:200

禁止訪問

國民生產總值:200

侯爵府

國民生產總值:22343

咁你可以問下醫生有咩建議架

別墅

我要做媽媽 發表於 16-10-15 21:18
咁你可以問下醫生有咩建議架

嗯,已book,過幾日有得睇

男爵府

國民生產總值:7868

比多D水佢飲,而且妳可以整D生果蓉比佢食!

水晶宮

國民生產總值:61462

8個月BB是否已經加固體,固體可以加D菜蓉,可以通便。另外要飲多D水。奶粉都唔可以轉系太密。

別墅

haha748494 發表於 16-10-16 23:05
8個月BB是否已經加固體,固體可以加D菜蓉,可以通便。另外要飲多D水。奶粉都唔可以轉系太密。 ...

加固左好耐,有加菜蓉,水佢就唔喜歡飲,有時會飲多幾啖瘦肉湯

翡翠宮

國民生產總值:91874

奶粉呢D好難講,因為要同bb夾先得,既然準備去睇醫生,到時問下醫生有咩建議

大宅

國民生產總值:1605

有冇幫佢按下肚仔?呀仔食illuma2號仔都無事呀

水晶宮

國民生產總值:54754

係咁短時間轉咁多次奶粉,bb腸胃會唔適應架

別墅

國民生產總值:543

8 個月 4 隻唔同奶粉

禁止訪問

國民生產總值:300

禁止訪問

禁止訪問

國民生產總值:299

禁止訪問

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎