自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回

岩岩

我發現左我個工人姐姐,洗奶瓶個陣,無擦奶咀、蓋&黃色奶咀接駁膠圈,只係用水過。
我同老公叫佢洗3次(擦),佢依家係用水過3次。

我發現左後,我一直望住她怎樣洗,到洗到第3次,她知道我看著她後,她馬上擦奶咀。

之後,我無提起這件事,但她發現了我望住佢的。

我唔知點做好依家
本主題由 bktcc 於 19分鐘前 移動

男爵府

好小事,呢d好低Lv啦,你第一次請工人嗎?
5洗動氣,重複叫佢做到合您標準就得,
如果我係您,我會自己洗奶瓶,工人係咁,個仔又5係佢既,
佢會覺得你地香港人好麻煩,奶咀洗乜洗得咁干淨

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回

sako 發表於 16-10-15 03:06
如果我係您,我會自己洗奶 ...

係呀,第一次。
請左2個月1星期

女依家3個月大

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回

sako 發表於 16-10-15 03:06
如果我係您,我會自己洗奶 ...

我已經覺得佢揍b好hea,唔跟我指示

男爵府

handsome9988 發表於 16-10-15 03:18
我已經覺得佢揍b好hea,唔跟我指示

你預左工人係陽奉陰違的, 你可以企得佢後面幾多次?

SiuBBee    發表於 16-10-15 09:16
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

伯爵府

BK Milk勳章

解釋比佢聽要點洗,點解要咁洗,洗唔乾淨會點等等

叫佢跟你方法洗,唔係BB會肚痛。 好聲好氣,唔係只怕你一轉身佢就

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回

moyan 發表於 16-10-15 03:30

叫佢跟你方法洗,唔係BB會肚痛。 好聲好氣,唔 ...

可能我有時就係唔好聲氣,佢係報復

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:我發現左我個工人姐姐做一一樣好p k 的事

自己洗最安心

Bb咁細,我自己洗無咁驚

一係洗碗機

你個工人算把啦,叫都唔旭,廢事晒氣

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回

moyan 發表於 16-10-15 03:30

叫佢跟你方法洗,唔係BB會肚痛。 好聲好氣,唔 ...

來到第一個星期已經教左,之前偷睇過都洗得正常

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:moyan+發表於+16-10-15+03:30+解釋比

原帖由 handsome9988 於 16-10-15 發表
你小心佢加料比你bb同一家大細

bosch    發表於 16-10-15 04:36

伯爵府

BK Milk勳章

LedTV 發表於 16-10-15 03:41
你小心佢加料比你bb同一家大細

水晶宮

其實咁唔算pk囉,我最初見個標題以為佢做衰嘢如加料呢啲!工人既嘢盡力教咗就算,要睇開啲,一係自己做,一係換人!始終有bb響屋企俾佢接觸到,當買佢怕,唔好炳得佢太過火,加料一啲都唔出奇!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

所以以前我係自己洗奶樽,我媽問過我做咩成日樣樣爭住BB個D野做,看到自己咁辛苦,因為我日頭又要返工,我ORDER落唔駛洗奶樽,等我放工返黎先洗,可以講我唔放心,寧願自己做

大宅

handsome9988 發表於 16-10-15 02:52
岩岩

我發現左我個工人姐姐,洗奶瓶個陣,無擦奶咀、蓋&黃色奶咀接駁膠圈,只係用水過。

換人。我姐姐也令我很累。搸女兒搞到她晚上要出去廳玩,晚上餓醒要食蛋!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

handsome9988 發表於 16-10-15 03:36
咁你要好聲好氣同佢認真坐底傾一次。
再講清楚你要求比佢知,記住係講、解釋佢知你點解要咁做,問佢明唔明白,關心佢咁做冇冇遇到問題?或是做唔到?如果覺得好難做到,係點解?係咪有太多工作所以做唔到?如果係?就要同佢解釋BB健康你地放首位,請佢要調節自己時間,洗奶樽一定要花時間洗乾淨。其他不重要工作可以唔做。

最重要有商量,你表演關心佢,你唔係壓迫佢,你清楚表達自己要求,教好工人,絕對係可以做到你幫手。

男爵府

tester5 發表於 16-10-15 06:40
咁你要好聲好氣同佢認真坐底傾一次。
再講清楚你要求比佢知,記住係講、解釋佢知你點解要咁做,問佢明唔明 ...

Wow, what a good day in BK. Really gosh.....

翡翠宮

LedTV 發表於 16-10-15 03:36
自己洗最安心

Bb咁細,我自己洗無咁驚

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

工人信唔過,BB D重要嘢自己做好D

男爵府

回覆:我發現左我個工人姐姐做一一樣好p k 的事

bb野都係自己洗好啲,我個工人洗bb野都係好求奇。。。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實偷懶有邊個唔會呀?

首頁

尾頁

跳至