用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 1|主題: 83161

緊急求助,產後三天

複式洋房

國民生產總值:281

BKXmas勳章

個胸好脹,有實,冷敷過,BB每邊吃完半小時仍實,又泵唔到野出,點算?

王國熱話
【淨空法師:讀經要怎麼讀】
你不必追求優秀,但你可以做到良好~~~...
詩語閑情.......斯人讀潮水
氣泡 (1-33,更新33)

男爵府

國民生產總值:8227

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆 mrspigletyip 的帖子

妳上緊奶,用手推,慢慢推啲奶出來,過程會好q痛,但忍過去bb就有奶食了。有冇煲通草飲?

複式洋房

BKXmas勳章

LCY30 發表於 16-10-15 03:09

妳上緊奶,用手推,慢慢推啲奶出來,過程會好q痛,但忍過去bb就有奶食了。有冇 ...

係咪要推到佢唔硬?醫院姑娘話這星期唔好飲湯水,否則上奶會十分谷,所以咩都未飲

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

mrspigletyip 發表於 16-10-15 07:18
係咪要推到佢唔硬?醫院姑娘話這星期唔好飲湯水,否則上奶會十分谷,所以咩都未飲
...

係,妳個胸咁硬,bb係啜唔到,嗰時我在醫院,姑娘幫我推,痛到我標眼水。

複式洋房

BKXmas勳章

LCY30 發表於 16-10-15 07:27
係,妳個胸咁硬,bb係啜唔到,嗰時我在醫院,姑娘幫我推,痛到我標眼水。
...

係咪即係擠哂D奶出來,BB再啜到,就ok? 會再硬過嗎?

男爵府

mrspigletyip 發表於 16-10-15 07:46
係咪即係擠哂D奶出來,BB再啜到,就ok? 會再硬過嗎?

係,不過當妳谷奶時會再硬番,但應該冇今次咁痛了,加油

侯爵府

國民生產總值:20233

BKXmas勳章

初初未有咁多奶,試吓由腋下開始向乳頭按摩個胸,再手擠奶,做盡方法都唔得打去健康院,約時間返去專人教導

複式洋房

BKXmas勳章

LCY30 發表於 16-10-15 03:09

妳上緊奶,用手推,慢慢推啲奶出來,過程會好q痛,但忍過去bb就有奶食了。有冇 ...

請問通草怎樣煲?

男爵府

mrspigletyip 發表於 16-10-15 10:34
請問通草怎樣煲?

煲湯放一啲就得

伯爵府

國民生產總值:19496

hashtag旅遊勳章 BKXmas勳章

mrspigletyip 發表於 16-10-15 10:34
請問通草怎樣煲?

可以就咁拎一「咋」通草,加水煲,煲十五分鐘都夠。
如果谷,手擠出黎,推下佢。加油
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

大宅

國民生產總值:1436

2017勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

想出奶順 d可用熱敷。
我係2016年9月準媽媽~ 多多指教!

洋房

國民生產總值:77

BKXmas勳章

用個膠水樽裝住暖水/熱水熱敷。狼心D唧!如果在公立醫院,可以請教母乳姑娘。

複式洋房

BKXmas勳章

回覆樓主:

多謝大家的解答,昨天自己係咁擠,阿B又啜,又凍敷,今天已改善了
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎