用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

想生BB 今日: 22|主題: 89797

1516。我有問過

複式洋房

國民生產總值:235

BKXmas勳章

話說呢。早半年前做body check驗到有乙型肝炎啦。但個指數係negative positive。咁醫生就話如果生b就有機會會令bb做帶菌者。搞到我1516。唔知生唔生好。我想問下一般咁的case..有無d咩預防針係可以到時俾bb打之類去protect佢的?
另外。想問下葉酸同鈣片最好係一set咁食嘛

子爵府

國民生產總值:13480

BKXmas勳章

乙肝好常見
只要一出世同佢打針, 再跟返時間接種疫苖就可以

葉酸同鈣可以一齊食既

大宅

國民生產總值:1836

BKXmas勳章

amylau13 發表於 16-10-15 08:18
話說呢。早半年前做body check驗到有乙型肝炎啦。但個指數係negative positive。咁醫生就話如果生b就有機會 ...
想問你係唔係喺香港?

複式洋房

BKXmas勳章

rachel_tim 發表於 16-10-15 08:57
乙肝好常見
只要一出世同佢打針, 再跟返時間接種疫苖就可以

Really咁如果係佢出世只係需要捱一針咁都可以的
有無d咩好的牌子介紹可以?

複式洋房

BKXmas勳章

AAV 發表於 16-10-15 09:46
想問你係唔係喺香港?

Yes....

子爵府

國民生產總值:13480

BKXmas勳章

amylau13 發表於 16-10-15 23:22
Really咁如果係佢出世只係需要捱一針咁都可以的
有無d咩好的牌子介紹可以?
...

正常乙肝疫苗係三針

牌子咩都得, 香港買到既都安全食用

大宅

國民生產總值:1836

BKXmas勳章

amylau13 發表於 16-10-15 23:22
Yes....
乙肝媽媽的bb, 一出世在產房要比其他bb打多枝針,果枝針就保護到bb, 之後按一般疫苗接種計劃咁打就得,唔洗擔心。

複式洋房

BKXmas勳章

AAV 發表於 16-10-16 17:40
乙肝媽媽的bb, 一出世在產房要比其他bb打多枝針,果枝針就保護到bb, 之後按一般疫苗接種計劃咁打就得,唔洗 ...

多謝你啊。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎