使用意見

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

綠絲帶 發表於 16-10-17 18:46
乜事

咦? 你冇收到#296引用你的提醒嗎? 我冇引用你BK應該冇提醒俾你,你反而回我?咁會俾人感覺你刻意迴避#296喎! 咩事迴避佢唧? 問你嗰個又唔係我,我食花生ga咋

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

piv 發表於 16-10-17 15:59
我係你分身?我真係唔知有件咁既事,有冇post睇?
咁即係我哋睇法差唔多?等我得閒睇吓你d post 先。
:hap ...

唔好意思我又造成誤會,(順便要多謝音符媽及時幫手釋疑。)

既然入咗黎,我都即管試下幫手留言安慰樓主啦。
明白極度失望係一種強烈的情緒,會令人感到憤怒,失落同傷心。失望情緒係由於人對事情期望同現實出現落差。落差越大,失望情緒就會越強烈。同失望情緒十分近似的是後悔情緒。與失望比較,後悔是由於當時人意識到期望與現實的落差之間,自身先前的選擇是引起落差的其中有關因素。

處理失望和後悔情緒的共通點可以是,先意識到落差所在,找出期望和現實的實際出入。你可以選擇調節自己的期望,或者選擇作出努力去改變現實,又或者兩者同時進行。這些選擇都沒有絕對的對與錯之分的。

公爵府

PallasChu 發表於 16-10-17 22:54

唔好意思我又造成誤會,(順便要多謝音符媽及時幫手釋疑 ...

係我自己睇漏野,唔駛唔好意思。

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 16-10-17 18:22
佢唔係話你呀,係話綠絲帶 不過你得閒都可以睇下佢啲post嘅

音符媽,好耐無見,你 d 公仔仲係咁鬼馬

我身體最近唔好,視力又差咗,已經少咗熱情上 bk。係有朋友話我知有 d 誤傳我先至花時間上黎睇睇。你心水真清,我咁耐無返你都明我講乜

If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

PallasChu 發表於 16-10-17 23:19
音符媽,好耐無見,你 d 公仔仲係咁鬼馬

我身體最近唔好,視力又差咗,已經少咗熱情上 bk。係有朋 ...
你都好多朋友為你通風報訊 明唔明,其實唔關你有冇成日上BK事嘅!

侯爵府

綠絲帶 發表於 16-10-17 18:50
我陀衰了其他人嗎?

Jm 言重了。世上無完美的人,也沒有完全一樣的人。我自己相信每個獨立個體都有自己的潛能、特質同可愛之處。

你同我本來就唔相識,要你揹住一個印象我自覺抱歉啫。當然你也可以有你自己的想法。

Bk 討論區打開門口比人留言,我相信佢地係尊重會員可以有各自的想法和選擇的。在這個資訊飛快的世界,無論想法同選擇都真係好多。或者有時你我有共通點都唔奇。可以網上相遇或者都係一種緣。

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 16-10-17 23:28
你都好多朋友為你通風報訊 明唔明,其實唔關你有冇成日上BK事嘅! ...

咁朋友又唔洗一定要多嘅。重質與重量;年少時重量,人大咗慢慢轉咗重質。人老咗啦,無所謂啦。

無吹水一排,上黎一段時間對眼又開始 focus 得差喇。加上忽然又記起以前我到之處間中會攪到鎖鋪,為咗唔好難為樓主、版主,仲有自己對眼,我都係走先啦。唔阻你地慢慢傾

If children live with encouragement, they learn confidence. If children live with acceptance, they learn to love.

禁止訪問

回覆樓主:

象牙宮

PallasChu 發表於 16-10-17 23:56
咁朋友又唔洗一定要多嘅。重質與重量;年少時重量,人大咗慢慢轉咗重質。人老咗啦,無所謂啦。

無吹水一 ...

哦 ~ 咁你精神同眼都唔好,就早啲休息了,上網真係好嘥神啊!

首頁

尾頁

跳至